Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κρίσιμη κατάσταση η καθαρίστρια

Δηλητηριάστηκε από αναθυμιάσεις απορρυπαντικών

Οι αναθυμιάσεις από τοξικά απορρυπαντικά καθαριότητας έστειλαν στο νοσοκομείο καθαρίστρια που εργαζόταν παράνομα, Κυριακή, στο μεγάλο σούπερ μάρκετ ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ,στη Ζάκυνθο. Η εργαζόμενη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το γεγονός καταγγέλλει με επιστολή του, προς τον νομάρχη Ζακύνθου και τον υπουργό Εργασίας, το Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, "η υπομονή και η αγανάκτηση των εργαζόμενων του νησιού μας έχει φτάσει πλέον στα όριά της, για την εγκληματική αδιαφορία και ασυδοσία που επικρατεί στο νομό μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα άνομα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου".

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει πως οι εργαζόμενοι δεν υπολογίζονται σαν άνθρωποι, αλλά σαν μηχανήματα και ότι επανειλημμένα με υπομνήματα έχει ζητήσει να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας και να λειτουργήσουν ουσιαστικά οι επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας. Καταγγέλλει τη στάση του υπουργού και του νομάρχη, υπογραμμίζοντας ότι "όλες οι προτάσεις που έχουμε κάνει για τη στοιχειώδη εφαρμογή μέτρων προστασίας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, έχουν πέσει στο κενό". Και ρωτά: "Πότε επιτέλους θα ευαισθητοποιηθείτε;".

Τέλος προειδοποιεί πως "αν δε ληφθούν μέτρα τώρα, θα μας βρείτε μπροστά σας με άλλου είδους στάση".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ