Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Προληπτικός έλεγχος

Προληπτικός ελέγχου επί των δαπανών των δήμων θα ασκείται εφεξής από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλου.Ο έλεγχος θα ξεκινήσει από τους Δήμους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει την εξαίρεση των δαπανών πληρωμής αποδοχών των τακτικών υπαλλήλων, περιλαμβανομένων και των με σύμβαση αορίστου χρόνου κάθε δήμου. Δεν εξαιρούνται όμως οι πρόσθετες αμοιβές των υπαλλήλων αορίστου χρόνου και της μισθοδοσίας του πρώτου μήνα αυτών που πρωτοδιορίζονται ή μονιμοποιούνται.

Επίσης, από τον προληπτικό έλεγχο εξαιρούνται οι δαπάνες απόδοσης των υπέρ τρίτων ενεργούμενων κρατήσεων, δηλαδή ασφαλιστικών εισφορών, φόρων, και άλλων, οι δαπάνες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και τέλος οι περιοδικές δαπάνες μισθωμάτων ακινήτων και εγκαταστάσεων. Προληπτικός έλεγχος, ωστόσο, θα ασκείται στις δαπάνες μισθωμάτων και εγκαταστάσεων, που καταβάλλονται για πρώτη φορά, μετά την κατάρτιση, παράταση, ανανέωση ή τροποποίηση της σχετικής σύμβασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ