Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κρύβει τον πανικό της πίσω από την αδιαλλαξία

Πίσω από την επίδειξη αδιαλλαξίας οχυρώνονται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, προκειμένου να κρύψουν την αδυναμία τους και την ανησυχία τους από την κλιμάκωση των λαϊκών αγώνων, καθώς και την κοινωνική απομόνωση. Ταυτόχρονα, επιχειρούν με κάθε μέσο να σπάσουν τον αγώνα των αγροτών, από τον οποίο με κάθε μέσο θέλουν να εξέλθουν νικητές, ώστε να επιβάλουν, όπως πιστεύουν, ανενόχλητα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Κυβερνητικά στελέχη, εμφανίζοντας την επιθυμία τους ως πραγματικότητα, διέδιδαν χτες βράδυ ότι μετά τη χτεσινή πορεία των αγροτών στην Αθήνα, "τα μπλόκα θα ανοίξουν, θα εκφυλιστούν, πέρα από τα περιφερειακά, και αυτά της Θεσσαλίας". Δικαιολογώντας την αισιοδοξία τους πρόσθεταν ότι "το ΚΚΕ θα μείνει μόνο του". Η επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ θα αποτελέσει, τις επόμενες μέρες, βασικό χαρακτηριστικό της κυβερνητικής επιχείρησης διάσπασης των μπλόκων. "Θα πολιτικοποιήσουμε την αναμέτρηση" με τους αγρότες, δήλωναν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ποντάρει στις πιέσεις που θα προκληθούν από τις κατευθυνόμενες από αυτή "κοινωνικές αντιδράσεις", όπως αυτές των οδηγών φορτηγών.

Τις κυβερνητικές προθέσεις εξέφρασε με το γνωστό αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο του ο Κ. Σημίτης, ο οποίος σε συνέντευξή του σε γνωστό φασιστικών αντιλήψεων περιοδικό ("Νίτρο"), δήλωσε ότι προτιμά να γυρίσει σπίτι του παρά να υποχωρήσει στους αγρότες!

Συνεχίζοντας την τακτική της επίδειξης αδιαλλαξίας ο πρωθυπουργός είπε: "Είμαι στην πολιτική για να εφαρμόσω ορισμένες απόψεις για την κοινωνία. Προτιμώ να γυρίσω σπίτι μου, αν πρόκειται να είμαι η επικεφαλίδα ενός διηγήματος που δε με εκφράζει".

Στην αναμέτρηση με τους αγρότες η κυβέρνηση επιστράτευσε και τον γνωστό για τις αθλιότητές του Κ. Λαλιώτη, ένδειξη των δύσκολων στιγμών που περνάει η κυβέρνηση. Μιλώντας στον "Σκάι" ο Κ. Λαλιώτης, δεν έκρυψε τα αισθήματα μίσους που τρέφει απέναντι στους αγρότες: "Δε θέλουμε να μιλάμε για νικητές ή ηττημένους, θεωρούμε όμως ότι θα πρέπει να ηττηθεί μια πολιτική και μια ακραία μορφή πάλης"!

Η δυσχερής θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι προσέφυγε στη βοήθεια λαμπρών εκπροσώπων των ιδεών του, όπως του Π. Κωστόπουλου, ομογάλακτου και ομοϊδεάτη του γνωστού ως "μαύρη τρύπα" Θ. Αναστασιάδη, ο οποίος επιστρατεύτηκε χτες στα τηλεοπτικά "παράθυρα", μολύνοντας τον "αέρα" με το φασιστικό οχετό του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ