Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Ο δρόμος οδηγεί στα μπλόκα!

Η κυβέρνηση ψεύδεται αντί να λύσει τα προβλήματα. Ομως ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση, τόνισε στην ομιλία του στη χτεσινή πανελλαδική συγκέντρωση ο Β. Μπούτας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Θεσσαλών αγροτών και βουλευτής του ΚΚΕ

"Είμαστε σήμερα 22 μέρες στο δρόμο, 22 μέρες η κυβέρνηση σκύβει στις εντολές της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου, σκύβει στα συμφέροντα των βιομηχάνων και δε βάζει το αυτί ούτε μια φορά να αφουγκραστεί την αγωνία, το μόχθο, τη φωνή απόγνωσης της αγροτιάς, που 22 μέρες αγωνίζεται ηρωικά στα μπλόκα. Τους λέμε πως αν χρειαστεί θα μείνουμε κι άλλες 22, κι άλλες 22 μέρες. Δε θα κάτσουμε να μας καταστρέψει η θατσερική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση μέχρι σήμερα. Εχουμε καταργήσει στην πράξη, οι αγρότες, με τον αγώνα μας όλα τα υπονομευτικά σχέδια της κυβέρνησης. Εχουμε καταργήσει την υπονόμευση, τη συκοφαντία, την αντιπαλότητα για ορισμένους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση εις βάρος μας.

Είκοσι δύο μέρες η κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού και του υπουργού Γεωργίας ψεύδεται, άλλα ζητήσαμε και σε άλλα μας απαντάει. Στα έξι συγκεκριμένα ερωτήματα η κυβέρνηση δεν απαντά. Παρουσιάζει δέκα ψευτολύσεις δήθεν προβλημάτων ότι μας τις έδωσε. Παρουσιάζει το κόστος ότι είναι υπέρογκο. Λέμε αυτή τη στιγμή "δώστε μας, κ. πρωθυπουργέ, τα 120 δισ. και αφήστε να τα διαχειριστούμε εμείς, εάν δεν είστε ικανοί". "Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, το δεύτερο μαραίνονται". Γι' αυτό δεν μπορεί να ψεύδεται η κυβέρνηση για πολύ καιρό. Εσπασε, λοιπόν, και αυτή η επιχείρηση. Μας έβρισαν, ποιους εμάς που τους ταϊζουμε και ταϊζουμε όλο τον ελληνικό λαό και στους εργαζόμενους, χαλάλι τους, γιατί αυτοί φτιάχνουν τα μηχανήματα, φτιάχνουν τα εργαλεία και μπορούμε και τρέφουμε την κοινωνία. Αλλά οι υπηρέτες των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, δεν το τρώνε χαλάλι το ψωμί. Μας το κλέβουν. Στέλνουμε μήνυμα λοιπόν ότι τα σχέδια που έχουν και προσπαθούν να διασπάσουν τους αγρότες σε βόρειους και νότιους δε θα περάσουν. Τα προβλήματα είναι κοινά του αγρότη που αγωνίζεται στη "Βιοκαρπέτ" με του αγρότη του Εβρου, του Αιγίου, των Ιωαννίνων, της Μακεδονίας, όλης της χώρας. Γι' αυτό ας μην προσπαθούν να μας διασπάσουν. Αυτό είναι που τους φοβίζει. Τους φοβίζει η ενότητα και τους φοβίζει ο αγώνας. Τους στέλνουμε λοιπόν μήνυμα ενότητας και αγώνα.

Μας καλούν να εγκαταλείψουμε τους δρόμους και να κουβεντιάσουμε. Μα, κύριοι της κυβέρνησης, δεν καταλάβατε ότι είστε αναξιόπιστοι; Εδώ δε μας λύνουν τα προβλήματα με κλεισμένους τους δρόμους. Εφαρμόζετε την τακτική Θάτσερ που θα τη σπάσουμε. Αν πάμε στα σπίτια μας, θα μας λύσετε τα προβλήματα; Ε, λοιπόν, σας στέλνουμε μήνυμα ότι τα αιτήματα των αγροτών δε θα σπάσουν και οι δρόμοι δε θα ανοίξουν, αν δε λυθούν τα προβλήματά μας. Και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σήμερα οι αγρότες έχουν τη συμπαράσταση ολόκληρου του ελληνικού λαού, της χώρας. Ολων των μικρών και μεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κουβαλάμε στις πλάτες μας την τύχη του μαζικού κινήματος στη χώρα μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θέλουν να μας τσακίσουν για να εφαρμόσουν πιο άγρια μέτρα ξεκληρίσματος. Ε, λοιπόν, σας λέμε ότι δε θα υποχωρήσουμε, δε θα επιτρέψουμε να τσακίσετε το αγροτικό κίνημα.

Οσον αφορά τις προτάσεις του κ. Τζουμάκα που έκανε χτες είναι ψεύτικες. Δήλωσε πριν φύγει για τις Βρυξέλλες ότι άρχισαν οι εκτιμήσεις για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. Κύριε Τζουμάκα, σε ποιον τα λέτε αυτά; Σήμερα οι αγρότες δεν τρώνε μπομπότα, τρώνε καθάριο ψωμί. Και δε μας το χάρισε κανένας, το κατακτήσαμε με τους αγώνες. Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να λέτε ψέματα. Πρέπει να σκύψουν στα προβλήματά μας οι υπουργοί, να τα μάθουν, γιατί η άγνοια δηλώνει ανευθυνότητα και εγκατάλειψη των αγροτών. Ε, λοιπόν, έχουν δεδομένη τη Λαυριοποίηση των χωριών μας. Ε, λοιπόν, τους στέλνουμε μήνυμα ότι τα "συμβούλια και τα Κοινοβούλια" δε θα αφήσουμε να μας ξεκληρίσουν. Σήμερα πρέπει ο πρωθυπουργός να μας δεχτεί και να δώσει λύση. Εάν σήμερα φύγουμε χωρίς λύσεις στα προβλήματα, ο δρόμος οδηγεί στα μπλόκα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε πολύ απλωμένο τραχανά. Τον έχει απλώσει η κυβέρνηση και η ΕΕ και θα χρειαστούν αγώνες, κόπος, θυσίες για να προστατεύσουμε αυτό που έχουμε και να το αναπτύξουμε".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ