Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΕΙ
Καταδικασμένοι να πεινούν

Με αόριστες υποσχέσεις απάντησε χτες ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος στους εκπροσώπους των έκτακτων εκπαιδευτικών των ΤΕΙ κατά τη χτεσινή τους συνάντηση. Αποτέλεσμα της στάσης αυτής της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι έκτακτοι των ΤΕΙ διαμαρτύρονται για την τροπολογία 2413 του νομοσχεδίου "για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση", η οποία καταστρατηγεί θεμελιώδη εργασιακά τους δικαιώματα και ζητούν την άμεση αναστολή της.

Η επίμαχη τροπολογία θίγει θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, καθώς περιορίζει τις ώρες διδασκαλίας για τους έκτακτους σε 10 ώρες τη βδομάδα, σε 2 μαθήματα και ένα μόνο τμήμα ενός ΤΕΙ. Ακόμη περιορίζει τη συμμετοχή στα όργανα του ΤΕΙ, καταργεί την ασφάλιση και το επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι που τα ΤΕΙ παραμένουν κλειστά, απαγορεύει τις εκπαιδευτικές άδειες και τις άδειες ασθενείας, ενώ αυξάνει τα προσόντα στις νέες προκηρύξεις θέσεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού.

Το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν για μια αύξηση της τάξης των 900-1.400 δραχμών στους έκτακτους των ΤΕΙ, ενώ για τα υπόλοιπα αιτήματα απάντησε με "θα" και "ίσως". Ηδη βρίσκονται σε απεργία οι έκτακτοι των ΤΕΙ Κοζάνης, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Λάρισας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Χανίων και Μεσολογγίου και θα ακολουθήσουν απ' τη βδομάδα που έρχεται τα ΤΕΙ Χαλκίδας, Πάτρας και Καλαμάτας. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την απεργία του έκτακτου εκπαιδευτικού και ειδικού προσωπικού στα ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ