Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο πόδι και η Μυτιλήνη

ΜΥΤΙΛΗΝΗ (του ανταποκριτή μας). -

Παλλεσβιακό χαρακτήρα παίρνει η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Δεκάδες φορείς του νησιού μας, ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, ο Δήμος Αγιάσου, κοινότητες, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών και η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μυτιλήνης, με αποφάσεις τους, έχουν δηλώσει συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική απεργία.

Τη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων του νησιού, με τη συμμετοχή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, των προέδρων της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, καθώς και των προέδρων του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Εμπορικού Συλλόγου, όπου αποφασίστηκεομόφωνα ο συντονισμός της δράσης τους για την επιτυχία της κινητοποίησης. Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη όλων των φορέων (κοινοτήτων, συνεταιρισμών, αγροτικών συλλόγων) του βορειανατολικού τμήματος του νησιού με τον παραπάνω σκοπό, δηλαδή την κινητοποίηση και τη συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Στην απεργιακή συγκέντρωση, καλούν, με ανακοινώσεις τους, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ.

  • Το κλείσιμο του δήμου και τη συμμετοχή του στη σημερινή κινητοποίηση αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάσου. Παράλληλα, στη συνεδρίασή του, κατήγγειλε τα μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν σε πλήρη οικονομική ασφυξία την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη μετατροπή των δήμων και κοινοτήτων σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς. Αποφάσισε, τέλος, να μην επιβληθεί ούτε μία δραχμή φόρος στους δημότες της Αγιάσου, καθώς η φορολογία που πληρώνει ήδη ο λαός "φτάνει και περισσεύει".
Στη Χίο

Συμμετέχοντας στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία, τοΕργατικό Κέντρο Χίου,το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων του νησιού και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, πραγματοποιούν από κοινού συλλαλητήριο στις 10 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ