Τρίτη 26 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ετοιμάζονται για αυλαία

Εξι χιουμοριστικά μονόπρακτα του Ντέιβιντ Αϊβς θα παρουσιάσει, από τα μέσα του Δεκέμβρη, στο θέατρο της "Οδού Αντιοχείας",ο θίασος "Καθρέφτης",με γενικό τίτλο "Το κάθε πράγμα στην ώρα του",σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέπης Οικονομοπούλου.Ο Αμερικανός συγγραφέας και συνεργάτης του Γούντι Αλεν,με καυστικό χιούμορ επισημαίνει τη μοναξιά, την πνευματική καταπίεση που ασκείται στους διανοούμενους, το θάνατο της πρωτογενούς δημιουργίας, την αποβλάκωση που προκαλεί η παντοδυναμία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τίτλοι των μονόπρακτων είναι: "Αυτό είναι σίγουρο", "Λόγια, λόγια, λόγια", "Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί", "Η παγκόσμια γλώσσα", "Η Φιλαδέλφεια" και "Παραλλαγές πάνω στο θάνατο του Τρότσκι".

Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Πάτσα,τα κοστούμια της Τότας Πρίτσα.Παίζουν: Γιώργος Κατσίγιαννης, Ελένη Κεφαλλοπούλου, Κώστας Παίδαρος, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιώργος Σμπυράκης, Στέλιος Νικολαϊδης.

  • Το έργο του Ε. Σκόλα και της Γκ. Φαντόνι "Μια ξεχωριστή μέρα",που με εξαιρετική επιτυχία παίχτηκε στον κινηματογράφο από την Σοφία Λόρεν και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννη,θα παρουσιάσει η Αννα Βαγενά,στο τέλος Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 1997. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου,μετάφραση Αντας Γκουρμπαλή.Θέμα του έργου η σχέση δύο ανθρώπων που διαρκεί μια μόνο μέρα του 1938. Οι ήρωες είναι η Αντονιέτα, μια γυναίκα παντρεμένη με 6 παιδιά και ο Γκαμπριέλε, διωγμένος από το κρατικό ραδιόφωνο λόγω των αντιφασιστικών φρονημάτων του, που συναντιούνται τυχαία και ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια τρυφερή σχέση, που, όμως, διακόπτεται βίαια.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ