Κυριακή 24 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα αιτήματα της αγροτιάς

Τα βασικά αιτήματα της αγροτικής κινητοποίησης είναι:

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ,ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό στους βαμβακοπαραγωγούς, έτσι ώστε το εισόδημά τους να φτάσει τις 90.000 δραχμές το στρέμμα, επιστροφή του ΦΠΑ από το 1990 και της διαφοράς που προκύπτει λόγω ποιοτικών χαρακτηριστικών, άμεση πληρωμή των παραγωγών από τους εκκοκκιστές για την περσινή σοδειά, κατάργηση του κανονισμού της ΕΕ για το βαμβάκι, καθορισμός της τιμής στις 350 δραχμές το κιλό.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ,τον καπνό,το λάδι και τα αμπελοοινικά ν' απορριφθούν από την κυβέρνηση οι νέες καταστροφικές προτάσεις της Κομισιόν, για τα οπωροκηπευτικά να καταργηθεί στην πράξη ο νέος κανονισμός και για τα τεύτλα να σταματήσει η εισαγωγή ζάχαρης και να μην ξεπουληθούν τα εργοστάσια στο ξένο κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,να καθοριστεί η τιμή του πρόβειου γάλακτος στις 300 δραχμές το κιλό, του γίδινου στις 200 και του αγελαδινού στις 150, να παταχτεί η αισχροκέρδεια των γαλακτοβιομηχανιών και ν' απαλλαγούν οι αγελαδοτρόφοι από τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,να υπάρξουν τιμές τράνζιτ για το πετρέλαιο, να μειωθεί στο 8% ο ΦΠΑ, να παταχτεί η αισχροκέρδεια των πολυεθνικών στις τιμές των γεωργικών μέσων και εφοδίων, να γίνουν έργα υποδομής στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ,να ρυθμιστούν άμεσα με κατάργηση των τόκων υπερημερίας, με αποπληρωμή σε 15 χρόνια (άτοκα τα πρώτα 5 και με συμβατικό τόκο τα υπόλοιπα 10), να χορηγηθούν νέα δάνεια σε αγρότες που επλήγησαν από θεομηνίες και την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι αγρότες ζητούν, επίσης, να σταματήσουν αμέσως οι στημένες, τρομοκρατικές δίκες σε βάρος συναδέλφων τους που πήραν μέρος σε παλιότερες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ