Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παλλαϊκό μέτωπο κατά της αντιλαϊκής πολιτικής

Οι εκπρόσωποι όλων των μαζικών φορέων του νομού σε κοινή σύσκεψη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από κοινού μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και γενικότερα στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης

Με το συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα τους, ο οποίος παίρνει πλέον τη μορφή μετώπου κατά της αντιλαϊκής - αντιαγροτικής κυβερνητικής πολιτικής, που υλοποιεί τις καταστροφικές επιλογές του Μάαστριχτ, της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ, προχωρούν αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και υπάλληλοι του Νομού Λάρισας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν, στο τέλος της περασμένης βδομάδας, στο ΕΚ Λάρισας, οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων του νομού (Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδία ΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δ/Ν "Κ. ΚΟΥΜΑΣ", Νυχτερινά Σχολεία) αποφάσισαν να οργανώσουν από κοινού παλλαϊκό συλλαλητήριο, την πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι "ο κοινός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη λύση των προβλημάτων".

Η παραπάνω απόφαση οδηγεί σε κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας, οι οποίοι στις 28 Νοέμβρη, πραγματοποιούν πανθεσσαλικό αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα με αποκλεισμό του Εθνικού δρόμου Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι, την ίδια μέρα, αγροτικά συλλαλητήρια γίνονται σε πολλές ακόμα περιοχές και νομούς της χώρας, από την Πελοπόννησο και τα νησιά (Πύργο Ηλείας, Ζάκυνθο, Μεσσηνία, Αιγιάλεια), την Αιτωλοακαρνανία, τη Βοιωτία και τον Εβρο και σε άλλες περιοχές που μπαίνουν η μια μετά την άλλη στον αγώνα.

Ενδεικτική για το αγωνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φορείς του Νομού Λάρισας μετά τη σύσκεψή τους, στην οποία διαπιστώνεται πως:

  • Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο με την πολιτική του προγράμματος "σύγκλισης" και του Μάαστριχτ, που καταστρέφει την παραγωγική βάση και δημιουργείται εκρηκτικό πρόβλημα διαβίωσης χιλιάδων αγροτικών οικογενειών, ενώ οι εργατοϋπάλληλοι βρίσκονται στο δρόμο από το κλείσιμο βιομηχανιών, βιοτεχνιών και καταστημάτων και οι επαγγελματίες - βιοτέχνες και έμποροι αντιμετωπίζουν τη δραματική πτώση του τζίρου και τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο.
  • Η πολιτική αυτή, συρρίκνωσης και καταστροφής της παραγωγικής βάσης του Νομού Λάρισας - όπως γίνεται άλλωστε σε όλη τη χώρα - έρχεται σε πλήρηαντίθεση με τις πραγματικές δυνατότητες που υπάρχουν για μια δυναμική ανάπτυξη της περιοχής. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική και δεν μπει "φρένο" από ένα ενωμένο μαζικό και αγωνιστικό κίνημα, τότε πολύ σύντομα θα υπάρξει έκρηξη μαζικής ανεργίας και της φτώχειας.

Οσον αφορά τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, αφού οι φορείς επισημαίνουν ότι κινείται στην κατεύθυνση μιας νέας πιο σκληρής επίθεσης ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, τονίζουν ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης για υποχρεωτική πορεία και μονόδρομο εξαιτίας των όρων του Μάαστριχτ και του προγράμματος "σύγκλισης" αναδεικνύει, ακόμα πιο έντονα και καθαρά, την αδήριτη ανάγκη απαλλαγής από αυτές τις πολιτικές της υποτέλειας στους σχεδιασμούς του πολυεθνικού κεφαλαίου. Αντίθετα, τονίζουν, μονόδρομος και υποχρεωτική πορεία είναι η διασφάλιση και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του λαού και της χώρας μας και όχι των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών, των τραπεζιτών, των μονοπωλίων, της χρηματιστικής ολιγαρχίας, υπογραμμίζεται.

"Γίνεται φανερό έτσι, υπογραμμίζουν οι φορείς, ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της παραγωγικής βάσης ενδιαφέρει το ίδιο έντονα όλα τα κοινωνικά στρώματα και τάξεις που εκπροσωπούμε. Και η απόκρουση αυτής της πολιτικής και η εφαρμογή μιας άλλης φιλολαϊκής, αναπτυξιακής, θα δώσει φτερά σε όλα τα επαγγέλματα και στρώματα για μια αλματώδη ανάπτυξη στο νομό μας. Γι' αυτό το λόγο είμαστε αποφασισμένοι να συμπορευτούμε σε κοινή δράση, σε μια αγωνιστική πορεία με προοπτική και με πρώτο βήμα τη διοργάνωση, στη Λάρισα, παλλαϊκού συλλαλητηρίου την πρώτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ