Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για την "Κορινθία ΑΕ"

Να αποτραπεί το ξεπούλημα του συνεταιριστικού εργοστασίου συσκευασίας - κονσερβοποιίας ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΑΕ και να περάσει στα χέρια των συνεταιριστικών οργανώσεων της περιοχής, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και Νίκος Γκατζής σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι εντείνονται οι μεθοδεύσεις για το ξεπούλημα του εργοστασίου, που είναι από τα μεγαλύτερα του Νομού Κορινθίας, γεγονός που θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις και θα είναι σε βάρος των καλλιεργειών και των αγροτών. Το εργοστάσιο μπήκε σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης από την κυβέρνηση της ΝΔ και η ίδια πολιτική εκκαθάρισης συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ένα τμήμα του πουλήθηκε σε ιδιώτη με πολύ χαμηλή τιμή. Οπως, επίσης, τονίζεται στην ερώτηση, το εργοστάσιο μπορεί να αναπτυχθεί, ωστόσο όμως η τακτική της ΑΤΕ δημιουργεί σοβαρά εμπόδια, αφού κωλυσιεργεί για τη δανειοδότηση, με συνέπεια να καθυστερεί η ολοκλήρωση του κονσερβοποιείου.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας, Στ. Τζουμάκα: Γιατί δε σταματά τη διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης του συνεταιριστικού εργοστασίου ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΑΕ; Γιατί η ΑΤΕ καθυστερεί τη δανειοδότηση αυτής της συνεταιριστικής επιχείρησης και γιατί δε μεταβιβάζονται οι μετοχές που έχει η ΑΤΕ στην αρχική ονομαστική αξία τους στους συνεταιρισμούς και τις ενώσεις του Νομού Κορινθίας;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ