Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεκδικούν το δικαίωμα διορισμού

Ούτε ένας απόφοιτος Πληροφορικής δε διορίστηκε φέτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Πορεία από τη Βουλή προς το υπουργείο Παιδείας και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο πραγματοποίησαν χτες φοιτητές και απόφοιτοι των τμημάτων Πληροφορικής των ΑΕΙ, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να διορίζονται στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οπως καταγγέλλουν, φέτος δε διορίστηκε ούτε ένας απόφοιτος ΑΕΙ πληροφορικής ενώ το σύνολο των θέσεων καλύφτηκε από μαθηματικούς, θεολόγους, φιλόλογους, γυμναστές και γενικά απόφοιτους οποιουδήποτε ΑΕΙ με απλές βεβαιώσεις 16μηνης διδακτικής εμπειρίας ακόμα και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Καταγγέλλουν επίσης ότι φέτος διορίστηκαν ως καθηγητές στο αντικείμενο της Πληροφορικής άνθρωποι άσχετων ειδικοτήτων που μόλις πέρσι γράφτηκαν στην επετηρίδα, ενώ πτυχιούχοι Πληροφορικής που είναι στην επετηρίδα από το 1992 ουσιαστικά αποκλείονται του διορισμού.

Οι φοιτητές και απόφοιτοι των τμημάτων Πληροφορικής ζητούν να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει ότι προτάσσονται οι απόφοιτοι άλλων ΑΕΙ για διορισμό σε θέσεις καθηγητών Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο χαρακτηρίζουν ως παράνομο. Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητές των τμημάτων Πληροφορικής των Πολυτεχνείου Κρήτης, Πανεπιστημίου Κρήτης, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πανεπιστημίου Αθήνας, Οικονομικού Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίου Πειραιά, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημίου Θράκης και Ιωαννίνων. Η Συντονιστική Επιτροπή των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Ανθόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε να απαντήσει στο αίτημά τους στο διάστημα 15 με 25 Νοέμβρη. Η απάντηση αυτή δεν ικανοποίησε τους διαδηλωτές, που πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας μέχρι αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ