Παρασκευή 8 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΒΕ
Ξανά "μπλόκο" στα πολυκαταστήματα

Στάση εργασίας αύριο και συγκεντρώσεις σε Κολωνάκι, Κηφισιά, Γλυφάδα, ενάντια στην απόφαση του ΣΕΛΠΕ, να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας το Σάββατο μέχρι τις 8 μ.μ.

Κοινή συνέντευξη Τύπου δίνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο "Εσπέρια", ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ΕΒΕ Αθήνας,ενόψει της νέας κινητοποίησης που πραγματοποιούν αύριο ενάντια στην απόφαση του ΣΕΛΠΕ για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των πολυκαταστημάτων το Σάββατο μέχρι τις 8 μμ.

Παράλληλα από χτες, πραγματοποιούν από κοινού εξορμήσεις στην Κηφισιά,στη Γλυφάδα και το Κολωνάκι,για την προπαγάνδιση της κινητοποίησης του Σαββάτου. Τα πρώτα μηνύματα από αυτές τις εξορμήσεις είναι ιδιαίτερα θετικά, ενώ οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι σε αρκετά καταστήματα, που επιθυμούν να παρατείνουν το ωράριό τους, το κλίμα από την πλευρά των εργαζομένων είναι ενθαρρυντικό και πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην αυριανή στάση εργασίας.

Εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ, έχουν επισημάνει ότι θα επαναλαμβάνουν τις κινητοποιήσεις κάθε Σάββατο έως ότου ανακληθεί η απόφαση του ΣΕΛΠΕ για παράταση του ωραρίου. Ετσι, για αύριο Σάββατο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει κηρύξει στάση εργασίας μετά τις 4μ.μ. σε όσα καταστήματα παρατείνουν το ωράριο, ενώ θα πραγματοποιηθούν και πάλι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κηφισιά, τη Γλυφάδα και το Κολωνάκι. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν αντίστοιχα στη γωνία των οδών Κολοκοτρώνη και Λεβίδου,στην αρχή της οδού Μεταξά και στη γωνία των οδών Κανάρη και Ακαδημίας,στις 4 το απόγευμα. Την κινητοποίηση καλύπτει και η κλαδική ομοσπονδία.

Για τις τελευταίες εξελίξεις, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποιεί γενική συνέλευση, την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί,στα γραφεία του Συλλόγου, στην πλατεία Μητροπόλεως και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ