Πέμπτη 7 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προσπαθούν να συνεννοηθούν...

Συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος με τη συμμετοχή του Γ. Σουφλιά, ενώ έχει κληθεί και ο Κ. Μητσοτάκης

Ανυποχώρητες στις θέσεις τους εμφανίζονται οι δύο πλευρές της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στη ΝΔ και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο έχουν κληθεί και οι Γ. Σουφλιάς και Κ. Μητσοτάκης, όχι απλώς θα καταδείξει το αδιέξοδο, αλλά θα δώσει και νέα ώθηση στην αντιπαράθεση.

Χτες ο Γ. Σουφλιάς - που δήλωσε ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση - συναντήθηκε με τον Γ. Βαρβιτσιώτη και τον Γ. Κεφαλογιάννη και το μόνο που διέρρεαν οι δύο πλευρές είναι απλώς ότι οι συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα, καθώς όλοι έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν το απόρρητο αυτών των συνομιλιών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναζητιέται τρόπος παραμερισμού του Μ. Εβερτ και δρομολόγηση μεταβατικής ηγεσίας μέχρι το συνέδριο. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί εάν θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει "θανάσιμη" την κρίση του κόμματος.

Από την πλευρά του ο Μ. Εβερτ εμφανίζεται ανυποχώρητος στις θέσεις του και σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, δηλώνοντας απλώς ότι συζητάει μόνο τα της οργάνωσης του συνεδρίου και όχι το θέμα των εσωκομματικών εκλογών. Οπως έλεγαν χτες συνεργάτες του, "ο πρόεδρος θα ακολουθήσει το δρόμο του", καθώς όπως εκτιμούσαν "ο καιρός δουλεύει για μας".

Ανυποχώρητος όμως εμφανίζεται και ο Γ. Σουφλιάς, αφού έτσι και αλλιώς με βάση τη μέχρι τώρα στάση του δεν έχει περιθώριο υποχώρησης. Θα ζητήσει για μία ακόμα φορά "γνήσιο συνέδριο, μόνιμη λύση και εσωκομματικές εκλογές".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ