Τετάρτη 6 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλατιά αλληλεγγύη στους συνταξιούχους
  • Αύριο οι συγκεντρώσεις σε οχτώ πόλεις
  • Συμμετέχει η ΠΕΑΕΑ, ενώ συμπαρίστανται η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζικών Οργανώσεων και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων του ΟΤΕ

Με μηνύματα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και συμμετοχής από όλες τις γωνιές της χώρας ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι για τις αυριανές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της λιτότητας.

Τις συγκεντρώσεις, που θα γίνουν σε οχτώ πόλεις, οργανώνουν οι Ομοσπονδίες του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ και προσκαλούν και τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις να πάρουν μέρος σ' αυτές, γιατί τα προβλήματά τους είναι κοινά. Ηδη η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΝΑΤ έχει δηλώσει το αγωνιστικό "παρών", ενώ χτες η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζικών Οργανώσεων με τηλεγράφημά της προς τις τρεις Ομοσπονδίες εκφράζει τη συμπαράστασή της "στα δίκαια αιτήματα, που είναι και αιτήματα όλων των συνταξιούχων και εργαζομένων". Επίσης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων του ΟΤΕ με χτεσινό του τηλεγράφημα εκφράζει την ολόψυχη συμπαράστασή του στη δίκαιη διεκδίκηση των αιτημάτων των συνταξιούχων.

Στην Αθήνα θα γίνει η παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 9.30 π.μ.

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ με χτεσινή ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση των συνταξιούχων, που είναι "θύματα και αυτοί της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής της μονόπλευρης λιτότητας". Επίσης καλεί τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, πολλοί από τους οποίους είναι και συνταξιούχοι, να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος.

Το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Τα συνταξιουχικά σωματεία του Πειραιά με ανακοίνωσή τους καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση, ώστε να "βουίξει η πλατεία". Επίσης η Α Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά της ΠΕΑΕΑ καλεί τους συνταξιούχους αντιστασιακούς του Πειραιά, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Κορυδαλλού, της Δραπετσώνας, του Περάματος και της Σαλαμίνας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος.

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ώρα 10.30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ θα γίνει στον κινηματογράφο "Γαλαξίας" της Λάρισας,ώρα 10 πμ.

Στην Καβάλα θα γίνει η συγκέντρωση των συνταξιουχικών σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 10.30 πμ. Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ροδόπης θα δρομολογήσει πούλμαν για τη συγκέντρωση της Καβάλας. Η αναχώρηση θα γίνει την Πέμπτη, ώρα 8 πμ, απ' το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ των Ιωαννίνων οργανώνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ώρα 11 πμ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων Λέσβου οργανώνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης,ώρα 10 πμ, και καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν όλοι μέρος.

Η συγκέντρωση στην Πάτρα θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης,ώρα 11 πμ, και θα πάρουν μέρος όλα τα σωματεία.

Η παγκρήτια συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου,ώρα 10 πμ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ