Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Παρηγοριά" των χρωμάτων

Εγκαινιάζεται την Τρίτη (8μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης "Αγκάθι" (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου), έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ηλία.Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Γ. Ν. Μανιώτης: "Η ζωή μας έχει πολλούς θορύβους και επιθυμίες. Ερχονται όμως στιγμές που όσα μας στηρίζουν αποσύρονται μακριά και από παντού εισβάλλουν με τρόπο αθόρυβο τα ύδατα της μοναξιάς και της απόγνωσης. Συνήθως, μέσα στους απέραντους κάμπους των σπιτιών και των δωματίων συντελείται αυτή η άηχη καταστροφή. Ολα σταματούν και τίποτα δεν ακούγεται. Οι φίλοι και οι γνωστοί έχουν φύγει (...). Τότε ζητάμε βοήθεια και χαρά από τα χρώματα των πραγμάτων, που με πολλή προσοχή όλον αυτόν τον καιρό έχουμε συλλέξει γύρω μας (...). Η πορτοκαλιά κουβέρτα που σκεπάζει τα μισόγυμνα σώματά μας δίνει υποσχέσεις ζωής. Τα τιρκουάζ πλακάκια του μπάνιου, η ψεύτικη πολυτέλεια κάποιων επίπλων, μια μοβ ρόμπα με βαθύχρωμα άνθη, το ορφανό μας ψυγείο πάνω στα ξύλα του γυμνού πατώματος, η στιλπνή ψωμιέρα μας, όλα αυτά με τις αταίριαστες φωνές τους, μας ξυπνούν, μας κρατούν ακόμα ζωντανούς, δε μας αφήνουνε να πιάσουμε πάτο. Ετσι κι αλλιώς η ζωή μας μοιάζει με σπασμένο καθρέφτη ριγμένο στο δάπεδο".

"Η ζωγράφος, όμως, δεν το βάζει κάτω ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή, πιάνει και συγκολλά με χοντρή, άγρια μπογιά τα απομεινάρια της μάχης. Επιδιώκει τη συνέχεια της ζωής". Διάρκεια μέχρι 23/11.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ