Σάββατο 2 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ
Πλήρωσε με το πόδι της την αδιαφορία των υπευθύνων!

Πηγαίνοντας στο σχολείο της, 11χρονη μαθήτρια παρασύρθηκε από φορτηγό σε δρόμο - καρμανιόλα. Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντέδρασαν αμέσως, οι κάτοικοι της περιοχής

Το πρόβλημα της έλλειψης μέτρων προστασίας έξω από τα σχολεία, επανήλθε χτες με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα. Μία 11χρονη μαθήτρια παρασύρθηκε από βαρύ φορτηγό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χάσει το ένα της πόδι, καθώς διέσχιζε διάβαση χωρίς φωτεινό σηματοδότη.

Το ατύχημα έγινε χτες, 8.15 π.μ., στην έξοδο της Μάνδρας, λίγο πριν χτυπήσει το πρωινό κουδούνι του σχολείου. Η 11χρονη Σταυρούλα Ρεντούμη,είχε ακόμα να διασχίσει μια απόσταση 300 μέτρων ως το προαύλιο του σχολείου της. Στην προσπάθειά της να διασχίσει κάθετα το δρόμο, παρασύρθηκε από το φορτηγό με οδηγό τον Δημήτρη Μουστογιάννη.

Η μικρή μαθήτρια μεταφέρθηκε αρχικά στο "Θριάσιο" νοσοκομείο και από εκεί στο νοσοκομείο Παίδων και στη συνέχεια στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στα πόδια. Παρά τις προσπάθειές τους όμως, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν το ένα της γόνατο και έτσι ακρωτηριάστηκε.

Αμέσως μετά το ατύχημα, οι κάτοικοι της Μάνδρας έκλεισαν το δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία των αρμοδίων στην έλλειψη μέτρων στην κυκλοφορία των πεζών σε κατοικημένες περιοχές. Εχουν καταγγείλει εδώ και δέκα χρόνια στο δήμο, την επικινδυνότητα της διέλευσης των φορτηγών αυτοκινήτων μέσα από τα σπίτια τους και έχουν ζητήσει να τελειώσει η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου "Κεραμιδέζας", που έχει σταματήσει λόγω έλλειψης χρημάτων. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της συχνής διέλευσης των φορτηγών που μεταφέρουν οικοδομικά υλικά από τα νταμάρια της περιοχής. Παρά τα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο πρόληψης από τους αρμόδιους.

Οι κάτοικοι της Μάνδρας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις ενώ την Τετάρτη, εργαζόμενοι της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και κάτοικοι αποφάσισαν να αποκλείσουν επ' αόριστον και τον δρόμο έξω από το κτίριο της νομαρχίας.

Ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Π. Παπαπέτρου δήλωσε στο "Ρ" ότι "αν και μετά το τελευταίο συμβάν δε γίνει τίποτα, η νομαρχία θα προχωρήσει αυθαίρετα στη σηματοδότηση δρόμων σε κατοικημένες περιοχές του Θριασίου". Την Τρίτη το πρωί θα γίνει συνάντηση των δημάρχων του Θριασίου και του νομάρχη με τη διεύθυνση σηματοδοτήσεων του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, για να συζητήσουν το πρόβλημα.

Ανάλογη συγκέντρωση έκαναν χτες και οι κάτοικοι Παλλήνης, όπου προχτές ένας ιερέας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

Τίποτε στον Κορυδαλλό

Χωρίς φανάρι εξακολουθεί να παραμένει η διασταύρωση των οδών Δερβενακίων και Αισχύλου στον Ανω Κορυδαλλό, όπου στις 11 Οκτωβρίου 1996 είχαν τραυματιστεί δυο μικροί μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου. Η κατάσταση παραμένει ίδια, παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης του δήμου ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα και της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι θα επανεξέταζε προηγούμενη αρνητική απόφασή της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ