Κυριακή 13 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Αλληλεγγύη στην Κούβα

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ,Νίκαια: Το δύσκολο, μα και τόσο ευγενικό, έργο της αλληλεγγύης προς τους λαούς που υποφέρουν έχει αναλάβει - όπως είναι γνωστό - εδώ και καιρό ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος. Αυθόρμητη και γενναιόδωρη η προσφορά των μελών και των φίλων του Συνδέσμου, που ακούραστα μαζεύουν είδη τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση και στήριξη των λαών που βρίσκονται κάτω από συνθήκες εμπάργκο (Κούβα) ή εμπόλεμες (Βοσνία).

Σαν αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του παραπάνω Συνδέσμου ευχαριστώ όλους τους Πειραιώτες φίλους της Κούβας που με την απλόχερη προσφορά τους βοήθησαν να συγκεντρωθούν δέκα αυτοκίνητα με αγαθά (τρόφιμα, καινούριος ρουχισμός, σαπούνι, φάρμακα, χρήματα). Και κάνω γνωστό ότι οι επόμενες προσφορές πρέπει να είναι μόνο χρήματα και φάρμακα.

Οι προσφορές να στέλνονται στη διεύθυνση: Γεράσιμος Βαλιανάτος Αριστείδου 9, Νίκαια, τηλέφωνο: 49.30.908.

Συγχαρητήρια στο ΚΚΕ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ,ΚΟΒ Κυψέλης: Σαν παλιός κομμουνιστής, στα 86 μου χρόνια θέλω να συγχαρώ, τώρα μετά τις εκλογές, τους συντρόφους της ΚΕ και τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα, για τους αγώνες που δώσανε την προεκλογική περίοδο, ώστε το κόμμα μας να 'ναι τρίτο στη Βουλή.

Βέβαια, με τους αγώνες και τη δουλιά που έγινε, θα 'πρεπε να 'χει μεγαλύτερη άνοδο, όμως ο άδικος εκλογικός νόμος από τη μια μεριά, και τα "περήφανα γηρατειά" από την άλλη, που δε βάλανε μυαλό από το ξύλο που φάγανε και αντί να ψηφίσουν τον υποψήφιο του ΚΚΕ, πρόεδρο του ΤΕΒΕ, ψήφισαν ξανά αυτούς που τους δείρανε, δίνοντας στο κόμμα αυτό το αποτέλεσμα.

Αλλα μήπως και η παραδοσιακή Β' Πειραιά με τις φτωχογειτονιές, Δραπετσώνα, Κοκκινιά, Κερατσίνι, Πέραμα κ.ά, που ήταν προπύργια του ΚΚΕ, δε φτάσανε σε σημείο να μη βγάλουνε ούτε ένα βουλευτή του Κόμματός μας; Του κόμματος που ήταν 80 χρόνια δίπλα τους και θα εξακολουθεί να είναι πάντα υπερασπιζόμενο τα δίκια και τους αγώνες τους;

Οταν σε λίγο θα σφίξουν απελπιστικά τα λουριά γύρω από τον λαιμό μας, τότε θα το καταλάβουν, μα τότε θα 'ναι πια αργά.

Επίθεση της ολιγαρχίας

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΗΓΑΔΙΤΗΣ, ναυτεργάτης, Ραφίνα: Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων - και όχι Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών όπως πονηρά αποκαλείται - πέταξε και το τελευταίο φύλλο συκής που κάλυπτε την απόκρυφη πρόστυχη μανία εκμετάλλευσης του εργαζόμενου λαού από την οικονομική ολιγαρχία. Αυτή θεωρεί δικαίωμα και υποχρέωσή της ν' απαιτήσει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την κατάργηση και των τελευταίων εργασιακών κατακτήσεων που έχουν απομείνει.

Μια τέτοια θρασύτατη και νταηλίδικη επίθεση της οικονομικής ολιγαρχίας πρέπει να συνειδητοποιήσει τον εργαζόμενο λαό, ότι και αυτός έχει ταξικό δικαίωμα και υποχρέωση να τσακίσει το χέρι κάθε δήμιου που επιχειρεί να του φορέσει τη θηλιά της εργασιακής και κοινωνικής υποδούλωσης. Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει σε κανένα να γυρίσει την ανθρώπινη ιστορία στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Αγώνας για ειρήνη

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΑΠΑΚΗΣ,Νέα Πεντέλη: Επανέρχομαι στο θέμα της διάθεσης των βιβλίων μου, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Η έκκλησή μου βρήκε απήχηση σε ορισμένους συντρόφους που μου τηλεφώνησαν για να τους στείλω τα βιβλία. Τους παρακαλώ να κάνουν τον κόπο να έρθουν εδώ σπίτι μου (οδός Δυρραχίου 10 - Νέα Πεντέλη, τηλ: 6133.025) να τα παραλάβουν και στη συνέχεια να τα διαθέσουν.

Πρέπει όλοι να εργαστούμε για την παγκόσμια ειρήνη, να σταματήσουν οι πόλεμοι με τα ποτάμια το αίμα. Την ειρήνη τη δίδαξε και ο Χριστός και την ποδοπατεί ο βάρβαρος καπιταλισμός, σε αντίθεση με τον κομμουνισμό που αγωνίζεται να την εδραιώσει. Περισσότερα δεν έχω... μόνο αγώνα για ειρήνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η Κούβα δεν είναι μόνη της»(2019-12-12 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2019-05-25 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τους πέντε Κουβανούς πατριώτες(2009-12-02 00:00:00.0)
Σοσιαλισμός: το μέλλον που επιλέγουμε(2006-05-03 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(1998-04-07 00:00:00.0)
Ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα(1996-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ