Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
"Δεν είμαστε φτωχοί συγγενείς"

Αισιοδοξία για τη συνέχεια εκφράζουν ο Κ. Πολυχρονίου και οι διεθνείς. Ικανοποίηση για την εμφάνιση

"Το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Εκτός της ήττας υπάρχει και η εμφάνιση, που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχεια. Δε χάθηκε τίποτα". Παρά την πικρία από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε το 2-1 στη Δανία, η επόμενη μέρα βρήκε τον Κ. Πολυχρονίου και τους διεθνείς περισσότερο ήρεμους και αισιόδοξους.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφερόμενος στο παιχνίδι της Κοπεγχάγης ξεπερνάει την απώλεια και επισημαίνει πως υπήρχαν θετικά στοιχεία, περισσότερο σημαντικά. "Επρεπε να είχαμε άλλη τύχη. Θα μπορούσαμε λ.χ. να είχαμε ισοφαρίσει με τον Νικολαϊδη και δεν ξέρουμε τι θα γινόταν στη συνέχεια. Προσωπικά λάθη και έλλειψη τύχης ευθύνονται για την ήττα. Σε γενικές γραμμές ελέγχαμε το παιχνίδι, όμως λεπτομέρειες δε μας επέτρεψαν να πάρουμε αυτό που θέλαμε.

Οι απώλειες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Πρέπει ν' ανταποδώσουμε στη ρεβάνς. Η πρόκριση παίζεται ως το τέλος. Η ομάδα είναι σε ανοδική πορεία. Θα βρει τον δρόμο της και θα 'ρθουν τ' αποτελέσματα. Σημαντικό είναι πως η εμφάνιση αυτή βάζει υποθήκη για το μέλλον. Δεν παίζουμε πλέον σαν φτωχός συγγενής. Δεν αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια παθητικά και μοιρολατρικά. Προσπαθούμε για τη νίκη απέναντι σε κάθε αντίπαλο".

Κάποιοι υποστήριξαν πως ο Πολυχρονίου φοβήθηκε το παιχνίδι και του χρεώνουν λανθασμένη επιλογή στις αλλαγές. Ο ίδιος διαφωνεί και τονίζει: "Είναι μεγάλο λάθος. Αλλο προσέχω και υπολογίζω τον αντίπαλο και άλλο φοβάμαι. Ούτε εγώ, ούτε οι παίχτες το φοβηθήκαμε. Απόδειξη οι ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Η Δανία είχε γρήγορους παίχτες, δεν μπορούσα να μην προσέξω την άμυνα. Η μη χρησιμοποίηση Βρύζα π.χ. δε σημαίνει ότι είχαμε κλειστεί. Υπήρχαν οι Νικολαϊδης, Δώνης, Αλεξανδρής. Γιατί δεν επιτεθήκαμε; Δυστυχώς όμως πολλές φορές κρίνεσαι από τ' αποτελέσματα".

Δηλώσεις για το άτυχο ματς της Δανίας έκαναν και διεθνείς.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: "Μπορούμε να καλύψουμε την απώλεια. Εφταιξαν αρκετοί παράγοντες. Δυστυχώς σ' ορισμένες περιπτώσεις, ενώ είχαμε τον έλεγχο, δεν μπορέσαμε να τον κρατήσουμε".

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ: "Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από μας όχι από τη Δανία. Λάθη στην άμυνα, εγώ στην επίθεση. Πάντως είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Θα πετύχουμε τον στόχο μας".

ΑΤΜΑΤΣΙΔΗΣ: "Είμαστε καλύτεροι, αλλά χάσαμε το παιχνίδι από λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να διορθώσουμε στη συνέχεια. Σε ορισμένα σημεία είμαστε επιπόλαιοι και άτυχοι. Με περισσότερη προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ