Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Δώστε με πάθος ψήφο στο ΚΚΕ

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ στη Λακωνία ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ και πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Λακωνίας απευθυνόμενος προς τους αντιστασιακούς συναγωνιστές και συναγωνίστριές του, τους καλεί να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ. "Την Κυριακή γίνονται ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές για τη χώρα μας. Από τη μια μεριά είναι το ΚΚΕ, που παλεύει για τα ιδανικά και το καλό του λαού μας και της πατρίδας, και από την άλλη όλα τα άλλα κόμματα, μικρά και μεγάλα, δεσμευμένα στην ΕΕ και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Με αυτή τη δέσμευση έχουν κάνει την πατρίδα μας προτεκτοράτο των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών που ασύστολα και απροκάλυπτα επεμβαίνουν και καθορίζουν τα εσωτερικά μας και τα εξωτερικά, εφαρμόζοντας μια αντιλαϊκή και αντεθνική θα έλεγα πολιτική.

Μας λένε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μονόδρομος. Οδηγεί αυτός ο μονόδρομος στην καταστροφή;

Εμείς λέμε ναι, οδηγεί στην καταστροφή. Γιατί το 1981 που μπήκαμε στην ΕΟΚ το δημόσιο χρέος ήτανε 600 δισεκατομμύρια και σήμερα είναι 34 τρισεκατομμύρια. Τότε η ανεργία ήτανε 180 χιλ. άτομα, ενώ σήμερα είναι 500 χιλ. και ακολουθώντας τον μονόδρομο μέχρι το 2000, προβλέπεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο.

Τις βιομηχανικές επιχειρήσεις τις κλείσανε, τις ξεπουλάνε. Ετσι καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Βάζουν ποσοστώσεις και πρόστιμα στις καλλιέργειες και στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Πετάνε τα προϊόντα μας στις χωματερές και ο αγρότης πονάει γι' αυτό, είναι σαν να πετάει το παιδί του.

Η εθνική μας ακεραιότητα κινδυνεύει. Οι Αμερικάνοι θέλουν να διχοτομήσουν την Κύπρο και το Αιγαίο, μισόμισό με τους Τούρκους. Και οι Γραικύλοι συναινούν. Εστειλαν στρατό κατοχής στη Βοσνία.

Αυτά είναι τα αγαθά του Μάαστριχτ, που τη συνθήκη ψήφισαν όλοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ και Τσοβόλας. Ολοι εκτός του ΚΚΕ.

Και τώρα ασύστολα υπόσχονται πολλά θέλοντας να ξεγελάσουν και να αρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Αμέσως μετά τις εκλογές θα συνεχίσουν την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική. Μαυρίστε τους.

Ψηφίστε ΚΚΕ.Το κόμμα που στα μεγάλα χρόνια της αντίστασης, οργάνωσε το λαό μας να παλέψει για τη λευτεριά, και μας έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουμε τον μεγαλύτερο τίτλο, τον τίτλο του Αντιστασιακού.

Δώστε την ψήφο σας με πάθος στο ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ