Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Ελπιδοφόρο μήνυμα για το ΚΚΕ

Μαζικότατη προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή το βράδυ, στην πόλη της Καστοριάς

Ελπιδοφόρα μηνύματα έστειλε την Κυριακή το βράδυ και ο λαός της Καστοριάς, που συμμετείχε μαζικά και δυναμικά στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Ομονοίας της πόλης, με κεντρικό ομιλητή τον Μιχάλη Σπυριδάκη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση ήταν από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιήσει ποτέ το ΚΚΕ στο νομό και συμμετείχαν φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι και από τα γύρω χωριά.Παίρνοντας στην αρχή το λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Καστοριάς, Γιώργος Νικόπουλος,αφού παρουσίασε τους άλλους υποψήφιους που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στον νομό, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής και κατήγγειλε τη μέχρι τώρα αντιλαϊκή και αντιαναπτυξιακή πολιτική που εφάρμοσαν οι μονομάχοι του δικομματισμού. Τόνισε πως η εγκατάλειψη και η αδιαφορία για τους ακριτικούς νομούς έχει οδηγήσει την τελευταία πενταετία 5 χιλιάδες Καστοριανούς στη μετανάστευση. Εχει συρρικνώσει τον άλλοτε ανθηρό κλάδο της επεξεργασίας γούνας, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι στενάζουν από τα χρέη και την ασυδοσία των μεγαλεμπόρων. "Το ΚΚΕ, κατέληξε, ήταν πάντα δίπλα στα λαϊκά προβλήματα, δίπλα στους αγώνες. Πρέπει να βγει ενισχυμένο από τις εκλογές, για να υπάρχει ισχυρή η φωνή του λαού μέσα και έξω από τη Βουλή".

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Σπυριδάκης αναφέρθηκε κύρια στους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν τη χώρα στις εκλογές και στην υποκρισία των μεγάλων κομμάτων και των συνοδοιπόρων τους, που ανοιχτά πλέον παραδέχονται πως η συνέχιση της ίδιας και ακόμα σκληρότερης αντιλαϊκής πολιτικής είναι μονόδρομος, που επιβάλλουν οι πολυεθνικές, το Διευθυντήριο των Βρυξελλών και οι ΗΠΑ.

Οι εκλογές προκηρύχτηκαν, είπε, γιατί το θέλησε η ΕΕ και οι κεφαλαιοκράτες, ώστε να προχωρήσει άμεσα η νέα επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, για την υλοποίηση του προγράμματος "σύγκλισης". Το θέλησαν οι Αμερικανοί για να κλείσουν οριστικά προς το συμφέρον τους τα προβλήματα του Αιγαίου και της Κύπρου και ζητήματα που αφορούν τα συμφέροντά τους στα Βαλκάνια. Σ' αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να προβληματιστεί και να σκεφθεί. Να ξεχωρίσει και ενισχύσει το ΚΚΕ, που αταλάντευτα και με συνέπεια στάθηκε στο πλευρό του. Να καταδικάσει το δικομματισμό και τους δορυφόρους του, να αποδοκιμάσει την πολιτική της υποτέλειας και της εξαθλίωσης ψηφίζοντας το ΚΚΕ, το κόμμα του αγώνα".

"Η ψήφος στο ΚΚΕ, κατέληξε ο Μιχάλης Σπυριδάκης, είναι η ψήφος που θα δώσει δύναμη στον ίδιο το λαό, θα ματαιώσει τα σχέδιά τους για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη λαϊκή αντεπίθεση. Γι' αυτό επιλέξαμε το σύνθημα, "Αντεπίθεση λαέ, με το ΚΚΕ"".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ