Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα σχόλια περιττεύουν

Τα επιδημιολογικά στοιχεία για την εξέλιξη του ΕΪΤΖ στην Ελλάδα παρουσίασε χτες ο υφυπουργός Πρόνοιας, Θ. Κοτσώνης.

"Είναι η τακτική συνάντηση που κάνουμε κάθε τρίμηνο και δεν είναι καθόλου προεκλογική", είπε στην αρχή της ομιλίας του ο υφυπουργός.

Ελα, όμως, που ο υφυπουργός έκανε ταυτόχρονα και μια σειρά άλλες ανακοινώσεις, που μόνο ανακοινώσεις δεν ήταν: Για τη χορήγηση στους ασθενείς νέων φαρμάκων (είχε ανακοινωθεί άλλες δύο φορές). Την ολοκλήρωση της θερινής καμπάνιας (είχε ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου στις 21.6.1996). Για τη δημιουργία Εθνικής Επιτροπής για τη νόσο των "τρελών" αγελάδων (όταν εκδόθηκε η σχετική υπουργική απόφαση δόθηκε στη δημοσιότητα απ' τον υπουργό Υγείας, Αν. Πεπονής). Για την υπηρεσία της "κατ' οίκον νοσηλείας" (Εγκαινιάστηκε στις 21.12.1995 απ' τον πρώην υφυπουργό Υγείας, Ν. Φαρμάκη και άρχισε να λειτουργεί πριν πέντε μήνες στη Βίλα Δρακόπουλου). Την ίδρυση ειδικού οδοντιατρείου στη Βίλλα Δρακόπουλου (ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου στις 21.6.1996). Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι οδοντιατρείο λειτουργεί αλλά αποδείχτηκε ότι είναι κλειστό.

Η μόνη είδηση - άσχημη βέβαια - ήταν η αύξηση των κρουσμάτων ΕΪΤΖ κατά 37 το τρίμηνο Απρίλη 1996, μεταξύ των οποίων και ένα αγοράκι κάτω των 12 ετών, που μολύνθηκε απ' τη μητέρα του, καθώς και ένα διαβαλκανικό σεμινάριο του ΚΕΕΛ στη Θεσσαλονίκη.

Τα σχόλια εδώ περιττεύουν, γιατί δεν το επιτρέπει τομέας για τον οποίο έγιναν οι ανακοινώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ