Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Κάλπικες προεκλογικές παροχές στα Μεσόγεια

Με προεκλογικού χαρακτήρα αντισταθμιστικά οφέλη, που θυμίζουν "πινάκιο φακής" η κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ, προσπαθούν να εξαγοράσουν τις συνειδήσεις των πολιτών της Ανατολικής Αττικής και ιδιαίτερα της περιοχής των Μεσογείων, για να μην εξακολουθούν να αντιδρούν στην καταστροφική εγκατάσταση του νέου αεροδρομίου στην περιοχή τους.

Τα αντισταθμιστικά αυτά οφέλη είναι εδώ και μερικές μέρες το αντικείμενο συσκέψεων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ και 13 δημάρχων και κοινοταρχών της περιοχής, αλλά δεν έχει επέλθει ακόμη καμιά συμφωνία. Το ΥΠΕΧΩΔΕ, όμως, χτες απέστειλε τις δικές του προτάσεις με δελτίο Τύπου, σε μια εναγώνια προσπάθεια να μη δημιουργηθούν αντιδράσεις στη φιέστα που ετοιμάζει για τις 5 Σεπτέμβρη, με τον πρωθυπουργό να εγκαινιάζει την έναρξη κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων, που θα καταστρέψει τον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής, εκτός από το γεγονός ότι παράλληλα αποτελεί ένα τεραστίων διαστάσεων πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ με τις προτάσεις του υπόσχεται ουσιαστικά στους κατοίκους των Μεσογείων περισσότερο τσιμέντο, με εντάξεις περιοχών στο Σχέδιο Πόλης ή θεσπίζοντας "κοινωνικούς συντελεστές", έξω φυσικά από τη ζώνη των 22.000 στρεμμάτων που περιβάλλουν το αεροδρόμιο. Επίσης επιβεβαιώνει σχετικό δημοσίευμα του "Ρ" ότι μεγάλο μέρος του αεροδρομίου του Ελληνικού, μόλις εγκαταληφθεί, θα πουληθεί σε ιδιώτες για τσιμεντοποίηση, ενώ το 10% των εσόδων που θα προκύψουν θα δοθούν ως αντισταθμιστικά οφέλη στους δήμους των Μεσογείων. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση υπογράφει ουσιαστικά τη θανατική καταδίκη όχι μόνο των Σπάτων, αλλά και χιλιάδων στρεμμάτων του Ελληνικού, που υποτίθεται θα γινόταν υπερτοπικός πόλος αναψυχής!

Τέλος, το ΥΠΕΧΩΔΕ αναλώνεται σε μια άκρατη προεκλογική παροχολογία προς τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, υποσχόμενο δρόμους, παρακάμψεις, αποχετευτικά έργα και ...χιλιάδες θέσεις εργασίας!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ