Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ψήφο κόντρα στην πλουτοκρατία

Περιοδεία χτες στο "Σωτηρία" και το ΕΚΑΒ

Κάλεσμα στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να κάνουν στροφή 180 μοιρών σε ό,τι αφορά την επιλογή της ψήφου τους και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, απηύθυνε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια της περιοδείας της σε τμήματα του νοσοκομείου "Σωτηρία" και στο ΕΚΑΒ. Οπως χαρακτηριστικά, συμπλήρωσε, σήμερα παρά τα πολλά συνθήματα, δύο είναι οι βασικές επιλογές: Η με την πλουτοκρατία ή με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με δεδομένο το γεγονός ότι οι πολιτικές των δυνάμεων του δικομματισμού και των συμπληρωμάτων του "παχαίνουν" την πλουτοκρατία, το ΚΚΕ ζητά την ψήφο των λαϊκών δυνάμεων, κάνοντας καθαρό ότι: Εχει την πόρτα του κλειστή στη συναίνεση και ολάνοιχτη στην πλατιά λαϊκή ενότητα, στη συνάντηση των λαϊκών δυνάμεων που θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή του μπλοκ των δυνάμεων που εκμεταλλεύονται το λαό.

Στη διάρκεια και της χτεσινής περιοδείας επαναβεβαιώθηκε ότι σε πλατιά λαϊκά στρώματα γίνεται πλέον συνείδηση πως όχι μόνο δεν μπορούν να στηρίζουν ελπίδες σε κάποια από τις εκδοχές του δικομματισμού, αλλά και ότι είναι καιρός να υπάρξει αντιστροφή πορείας σ' αυτόν τον κατήφορο. Η εκτίμηση βασίζεται σ' αυτό που τείνει να γίνει βεβαιότητα πλέον, ότι η επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από τον τυπικό νικητή, θα βρει τα λαϊκά στρώματα αντιμέτωπα με μία νέα επίθεση σε βάρος τους και μάλιστα αυτή τη φορά με ένταση και έκταση τέτοια που να απειλεί ό,τι μπορεί να θεωρηθεί κατάκτηση του λαϊκού κινήματος των περασμένων δεκαετιών.

Οι συζητήσεις που έγιναν για τα εκρηκτικά προβλήματα του χώρου της υγείας έκαναν επίσης ακόμα πιο καθαρό το γεγονός ότι, αν και από τις δυνάμεις του δικομματισμού αποκρύπτονται οι πραγματικοί σχεδιασμοί τους για την επόμενη μέρα, τα σύννεφα στον ορίζοντα κάνουν ορατό το στόχο: Δικαίωμα στο υπέρτατο αγαθό της ζωής θα έχουν πλέον μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν αδρά. Αυτό που συμβαίνει, σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, είναι ότι γκρεμίζεται ολόκληρο το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτύπωνε τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στον 20ό αιώνα. Ζητάμε, συνέχισε, την ψήφο σας γιατί τη δικαιούμαστε. Τη ζητάμε με το κούτελο καθαρό, γιατί με την ψυχή μας παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και μετεκλογικά για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών κατακτήσεων. Πρέπει να γίνει καθαρό πως η κατάσταση θα αλλάξει μόνο αν ενισχυθεί το ΚΚΕ, αν δημιουργηθούν και νέα πολιτικά σχήματα που θα συμβάλουν στη συγκρότηση του μπλοκ των δυνάμεων, οι οποίες θα αναγνωρίζουν το εργατικό λαϊκό κίνημα και θα παλεύουν μαζί με αυτό για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Απαντώντας στον ισχυρισμό που προβάλλεται από ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι ο κόσμος περνάει καλά και γι' αυτό δίνει υψηλά ποσοστά στο σημερινό κυβερνητικό κόμμα, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: Οι μόνοι που περνάνε καλά είναι οι παρατρεχάμενοι που λαδώνονται. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος. Εμείς κάνουμε καθαρό πως δεν είμαστε με αυτούς που τα παίρνουν "κάτω από το τραπέζι". Τα κόμματα του δικομματισμού δε θα έπαιρναν τα υψηλά ποσοστά χωρίς εξαγορά συνειδήσεων. Εχουν, δυστυχώς, πείσει τον κόσμο ότι το μόνο που του μένει είναι να διαλέξει κλουβί. Εμείς λέμε όχι στη μοιρολατρία που γεννά η σύγχρονη ιδεολογική τρομοκρατία και η οποία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχεια της παλιάς τρομοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκάθαρες θέσεις(2006-09-12 00:00:00.0)
Ψήφο στο ΚΚΕ, χωρίς άλλες αυταπάτες για το δικομματισμό(2004-02-18 00:00:00.0)
Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει δύναμη για τη λαϊκή συμμαχία(2004-01-30 00:00:00.0)
ΚΚΕ: Ο πραγματικός αντίπαλος του δικομματισμού(2004-01-21 00:00:00.0)
Οι δήθεν ανεξάρτητοι υποψήφιοι(2002-10-03 00:00:00.0)
Βγάλτε «κόκκινο» στην αντιλαϊκή επίθεση, ψηφίστε ΚΚΕ(2000-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ