Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυνατό ΚΚΕ, θωράκιση για το λαό

Δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στη διάρκεια της περιοδείας, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε:

"Τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει στις 22 Σεπτεμβρίου 1996 να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν μία στροφή 180 μοιρών όσον αφορά την επιλογή ψήφου. Εκατόν ογδόντα μοίρες στροφή σημαίνει ΚΚΕ. Γιατί: Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά κόμματα, πολλές υποχρεώσεις πολιτικής και συνθήματα. Τελικά, όμως, όλα αυτά οδηγούν σε δύο επιλογές. Η θα είσαι με την πλουτοκρατία και το πολυεθνικό κεφάλαιο και με τις επιλογές του ΝΑΤΟ, ή θα είσαι με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Και οι πολιτικές του δικομματισμού, αλλά και των μικρότερων κομμάτων, τελικά ανεξάρτητα από ελιγμούς και αντιπαραθέσεις, οδηγούν στο να "παχαίνει" η πλουτοκρατία. Και το ΝΑΤΟ να κάνει κουμάντο σε ολόκληρη την περιοχή.

Το ΚΚΕ δεν μπλοφάρει στις μετεκλογικές εξελίξεις. Λέει καθαρά στο λαό ότι έχει κλειστή την πόρτα του σε οποιαδήποτε μορφή συναίνεσης και ανοχής και έχει ανοιχτή την πόρτα του στην πλατιά λαϊκή ενότητα και στη συνάντηση των λαϊκών δυνάμεων που θέλουν να αντισταθούν, να αντεπιτεθούν και να ανοίξουν το δρόμο, όχι για αλλαγή απλώς του πολιτικού σκηνικού, αλλά για την ανατροπή του μπλοκ δυνάμεων που εκμεταλλεύονται το λαό.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει αποκαλύψει τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική πτέρυγα. Δεν αρκεί να συγκρούεσαι με τον τούρκικο σοβινισμό και εθνικισμό. Πρέπει να συγκρουστείς με τους προστάτες, τους αμερικανονατοϊκούς και ευρωπαϊκούς, της Τουρκίας. Διαφορετικά, εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα στην Ελλάδα δε διαφυλάσσεται, δεν κατοχυρώνεται".

Αναφερόμενη στην πορεία του ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές είπε: "Η πορεία του ΚΚΕ είναι ανοδική από το 1993. Θα είναι περισσότερο ανοδική μετά τις 22 Σεπτεμβρίου και τέλος πρέπει να σας πω πως η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ θα ασκήσει πολλαπλάσια επίδραση στη θωράκιση του λαού από τα συναινετικά σενάρια, από την επίθεση των συντηρητικών κομμάτων και του μεγάλου κεφαλαίου. Δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, πολλαπλάσια δυνατό στο λαό. Πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός".

Σε ό,τι αφορά τη στάση των άλλων μικρότερων κομμάτων σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ειδικά με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε: "Ως τις 22 Αυγούστου έλεγαν ότι θέλουν να συμπράξουν μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ. Προεκλογικά αρνούνται φραστικά τη συνεργασία, αφήνουν όμως χαραμάδα για να γίνουν μια τσόντα σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίζει την ίδια πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ