Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ορισμένες φορές ξεχνιούνται...

Υπάρχει μια παροιμία που λέει: "Θέλει ο παπάς ν' αγιάσει αλλ' αφήνουν οι διαβόλοι;". Αυτή μας ήρθε αυτόματα στο μυαλό διαβάζοντας τη χθεσινή "Αυγή". Στον πλάγιο του κεντρικού πρωτοσέλιδου τίτλου της υπογραμμίζει: "Αναγκαία η αναθεώρηση του προγράμματος σύγκλισης και των κριτηρίων του Μάαστριχτ". Και ακόμη περισσότερο καμαρώνει στο πρωτοσέλιδο θέμα της, αφού "ο ΣΥΝ είχε προβλέψει έγκαιρα την ανάγκη αναθεώρησης της συνθήκης...".

Μα καλά, δεν ξέρουν ότι η ίδια η συνθήκη, που την ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 1992 στη Βουλή, περιέχει άρθρο που προβλέπει τη διαδικασία της αναθεώρησής της, για το 1996; Προφανώς και το ξέρουν.

Μα δεν ξέρουν ότι αυτή η συνθήκη, όσο και να την αναθεωρήσεις, δεν αλλάζει η ουσία της, η οποία κάθε άλλο παρά επιτρέπει την "ουσιαστική σύγκλιση των οικονομιών, την καταπολέμηση της ανεργίας, την οικολογική προστασία" και άλλα που γράφουν; Και αυτό το ξέρουν.

Τότε θα πείτε, γιατί τα λένε όλα αυτά; Ε, εκλογές έχουμε, κάτι πρέπει να πουν και μάλιστα να μοιάζει αριστερό... Μόνο, που ορισμένες φορές παραπαίρνουν φόρα και ξεχνιούνται...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ