Κυριακή 11 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Οικονομικός μαρασμός των Δελφών

Οι Σύλλογοι Καταστηματαρχών, Ξενοδόχων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων των ΔΕΛΦΩΝ με κοινό Δελτίο Τύπου, κάνουν λόγο για "πολύ κακή τουριστική σεζόν, που διανύουμε - συνέχεια μιας επίσης κακής για τον τουρισμό χρονιάς - διόγκωσε ένα ήδη υπάρχον πρόβλημα για τους Δελφούς και την αγορά της πόλης, αυτό της μειωμένης έως ανύπαρκτης προσέλευσης των επισκεπτών - Ελλήνων και ξένων - μέσα στην πόλη και τα καταστήματα: εστιατόρια, καφετερίες, ταβέρνες, μαγαζιά λαϊκής τέχνης".

Συνεχίζοντας αναφέρουν ότι από τις χιλιάδες των επισκεπτών ελάχιστοι μπαίνουν μέσα στην πόλη, αλλά και αυτοί "στην πλειοψηφία τους είναι ήδη "ψωνισμένοι" και κατευθυνόμενοι". Καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται γιατί, λένε, τόσο οι κρατικοί υπεύθυνοι όσο και οι τοπικοί αδρανούν απέναντι στη δράση των οργανωμένων κυκλωμάτων που τα αποτελούν ορισμένοι από τους συνοδούς των επισκεπτών σε συνεργασία με κάποιους επιχειρηματίες που οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται εκτός Δελφών (και "μαντρώνουν" τους επισκέπτες). "Οι κραυγές μας - τονίζουν - δυστυχώς αγνοήθηκαν. Δεν ελήφθη υπόψη κανένα από τα αιτήματα των νομοταγών φορολογούμενων... στυλοβατών της ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. Αντίθετα ευνοήθηκε και συνεχίζει να ευνοείται η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ, η ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ, η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και τελικά η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ προς όφελος ορισμένων επιτήδειων "επαγγελματιών" γενικώς".

Συνεχίζοντας οι τρεις Σύλλογοι παραθέτουν λεπτομερή στοιχεία της κρίσης που αντιμετωπίζουν, σημειώνοντας ότι "πολλές οικογένειες έχουν πρόβλημα επιβίωσης" και ότι το κράτος πρέπει να γνωρίζει "ότι η αντοχή και η υπομονή του κάθε επαγγελματία, έχει και όρια και αυτά τα όρια - με την αναλγησία που δείχνει - έχει αγγίξει. Η επικοινωνία μας αυτή με τα ΜΜΕ αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την τελική ρήξη...".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολα για την «επανεκκίνηση» της καπιταλιστικής κερδοφορίας(2020-06-16 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία αύριο στο υπουργείο Μεταφορών(2017-07-12 00:00:00.0)
Νέα μέτρα υπέρ των επιχειρηματιών(2005-09-27 00:00:00.0)
Οι μειώσεις στον τουρισμό είναι «μικρές»!(2002-08-01 00:00:00.0)
μικραΜΕΓΑΛΑ(1996-08-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ