Κυριακή 28 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια

Δεκαετίες τώρα, ο ηγέτης της Κούβας και Πρόεδρος της χώρας, Φιντέλ Κάστρο, είναι μόνιμος και βασικός στόχος των αμερικανικών, μυστικών και φανερών, υπηρεσιών. Ολα αυτά τα χρόνια, τα σχέδια και οι απόπειρες δολοφονίας και ανατροπής του διαδέχονταν το ένα το άλλο. Χώρια η συστηματική, συκοφαντική και χυδαία προπαγάνδα, οι υπονομευτικές ενέργειες, το εμπάργκο και ο πρόσφατος νόμος Χελμς - Μπάρτον, κλπ., κλπ.

Τώρα, οι αμερικανικές υπηρεσίες κατηγορούν τον Φ. Κάστρο και για εμπόριο κοκαϊνης. Ναι, βέβαια. Κάποιοι έμποροι ναρκωτικών, κατά τους Αμερικανούς, που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ το Γενάρη, ...θυμήθηκαν μετά από έξι μήνες ότι για ό,τι έκαναν είχαν την προσωπική έγκριση και καθοδήγηση του Κουβανού ηγέτη. Και για να είναι περισσότερο πειστικοί, έδωσαν στις αρχές και κάποιες φωτογραφίες, όπου εικονίζεται ένας εκ των δραστών μαζί με τον Φ. Κάστρο.

Προφανώς - άλλωστε δε συμβαίνει για πρώτη φορά - οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στήνουν τις προβοκάτσιες τους, σύμφωνα με τα δεδομένα του αμερικανικού πολιτικού κόσμου, π.χ., τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, τις μεθόδους του, κλπ.. Οπως έλεγαν και οι αρχαίοι, εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ