Σάββατο 13 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ιδέες" και μυστική διπλωματία

Ο σκοπός και το περιεχόμενο της επίσκεψης της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα, υπό την Μαντλίν Ολμπράιτ, ήταν το αντικείμενο της ερώτησης, που τέθηκε προχτες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Ρέππα και ιδού η "εθνικά υπερήφανη" απάντηση: "Δεν υπάρχει προπομπός, ο οποίος να μας έχει διαμηνύσει το περιεχόμενο και το αντικείμενο αυτής της επίσκεψης".

Προκειμένου να μη δυσαρεστήσει τους προστάτες και δημιουργήσει ανεπιθύμητο θόρυβο, όπως έκανε προχτές με το αμερικανικό διάβημα, ο εκπρόσωπος παριστάνει τον ανήξερο και τον αδιάβαστο. Δε διάβασε, άραγε, ο συνήθως καλά ενημερωμένος Δ. Ρέππας, τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος με ειρωνική διάθεση δήλωσε ότι η Αμερικανίδα αξιωματούχος "Δεν πηγαίνει εκεί για τουρισμό"; Αμέσως μετά, όμως, σοβαρεύτηκε και πρόσθεσε: "Θα επιχειρήσουν να εισάγουν μερικές ιδέες στο Κυπριακό και θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το διπλωματικό αυτό πρόβλημα, που υπάρχει τα τελευταία 20 χρόνια".

Αυτές τις "made in USA" ιδέες, δεν τις γνωρίζει η κυβέρνηση και ο εκπρόσωπος; Ασφαλώς και τις γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά. Γιατί, λοιπόν, δεν παίρνει θέση και δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό; Μήπως έτσι, με τη μυστική διπλωματία και το λαό στο περιθώριο, πιστεύει ότι υπερασπίζεται τα ελληνικά συμφέροντα; Αυτή ακριβώς η στάση είναι που ενισχύει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ