Τρίτη 9 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΙ
Αντίο με χαμόγελα

Νικηφόρα επί της Ρουμανίας με 3 - 0 (15 - 10, 15 - 8, 15 - 10) ξεκίνησε τους αγώνες της στα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος '97 η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Ετσι, ο Χιλμπέρτο Χερέρα αποχαιρέτισε με χαμόγελα το "γαλανόλευκο" πάγκο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από τη Ρουμανία, η οποία παρατάχθηκε με πολλούς νέους παίχτες. Στην τελευταία του δήλωση ως ομοσπονδιακός τεχνικός ο Χερέρα είπε: "Ηταν δύσκολο ματς, αν και η Ρουμανία έχει διαφοροποιηθεί αρκετά. Ωστόσο, είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Εκαναν μια καλή αρχή για πρόκριση".

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Σόικα, Ντουμιτρέσκου, Βλάικου, Πισλάρου, Πιτιγκόι, Σερμπάν (Αμπραχάμ, Ιάνκου, Απόστου, Στόιαν, Ιονέσκου).

ΕΛΛΑΔΑ: Θεοδωρίδης, Ντράγκοβιτς, Τσακιρόπουλος, Κουρνέτας, Γκιούρδας, Χριστοφιδέλης (Πανούσος, Καραμαρούδης, Αλεξίου).

Ευνοϊκή η κλήρωση

Θετική ήταν για τις τέσσερις ελληνικές ομάδες η κλήρωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Ο Αρης (Κυπελλούχων Ανδρών) θα αντιμετωπίσει την τσέχικη Ντούκλα Λίμπερετς στις 30 - 7/11 (πρώτος αγώνας στη Θεσσαλονίκη). Ο... πρωτάρης Κτησιφώντας θα υποδεχτεί στις 2 ή 3 Νοέμβρη την Ντάουερ Νταουγκάβιλπς για τα προ - προκριματικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας Ανδρών. Ο επαναληπτικός θα γίνει μια βδομάδα αργότερα στη Λετονία.

Αν προκριθεί η ομάδα της Παιανίας θα λάβει μέρος σε προκριματικό τουρνουά τεσσάρων ομάδων που θα γίνει στην Ελβετία, με τις Αμρίσβιλ (διοργανώτρια), Ποντγκόριτσα (Γιουγκοσλαβία) και το νικητή της συνάντησης Μπίχατς (Βοσνία) - Ανχοβο (Σλοβενία). Αν τα καταφέρει, περνάει στη φάση των "16".

Ο Παναθηναϊκός (Κυπελλούχων Γυναικών) αντιμετωπίζει σε τουρνουά στη Σλοβενία την "οικοδέσποινα" Νόβο Μέστο και τις Τεούτα (Αλβανία), Μαμέρ (Λουξεμβούργο), Μπριτάνια (Αγγλία). Ο Φιλαθλητικός (Συνομοσπονδίας Γυναικών) επίσης σε τουρνουά το οποίο θα γίνει στην Ελβετία έχει ως αντιπάλους τις Σεσό (διοργανώτρια), Σρένιαν (Γιουγκοσλαβία), Ελμπασάν (Αλβανία).

Να θυμίσουμε πως τέσσερις ελληνικές ομάδες είχαν τοποθετηθεί στους ισχυρούς και πέρασαν χωρίς αγώνα στη φάση των "16". Στους άνδρες είναι οι Παναθηναϊκός (Πρωταθλητριών), Ολυμπιακός (Κυπελλούχων), Ορεστιάδα (Συνομοσπονδίας), ενώ στις γυναίκες ο Ιωνικός ΝΦ (Κυπελλούχων). Το καρέ μετέτρεψαν σε πεντάδα τα Βριλήσσια που ευνοήθηκαν από την κλήρωση με την τουρκική Εμπλακμπανκ και πέρασαν χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ