Παρασκευή 28 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Απλώνουν τα φτερά τους

Δυο παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Πρέτραγκ Στογιάκοβιτς μια ανάσα από το ΝΒΑ! Νούμερο 23 και 14 στα ντραφτ επιλογής

Ονειρα... ΝΒΑ κάνουν από χθες ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Πρέτραγκ Στογιάκοβιτς! Ο 20χρονος διεθνής σέντερ του ΠΑΟΚ επιλέχθηκε νούμερο 23 στα ντραφτ (πίνακες επιλογής παικτών από επαγγελματικές ομάδες των ΗΠΑ) από τους Ντένβερ Νάγκετς, ενώ ο ελληνοποιημένος συμπαίκτης του στο δικέφαλο κατέβηκε ακόμη πιο κάτω, στο νούμερο 14, από τους Σακραμέντο Κινγκς, που είναι η δεύτερη καλύτερη Ευρωπαίου, πίσω από τον Ουκρανό σέντερ Βιτάλι Ποταπένκο. Φανερά ικανοποιημένος ο Στογιάκοβιτς δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος. Ηταν το όνειρό μου να έρθω στο ΝΒΑ και να παίξω στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Αγωνίζομαι στη θέση του σμολ φόργουορντ, όμως οι Κινγκς μπορούν να με χρησιμοποιήσουν και σε άλλες θέσεις. Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο". Από την πλευρά του ο Ευθύμης Ρεντζιάς δήλωσε: "Για να πω την αλήθεια περίμενα να είμαι μεταξύ 10 - 20 θέση. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαι ικανοποιημένος. Πρώτο λόγο έχει ο ΠΑΟΚ όπου και ανήκω. Ομως πιστεύω ότι δε θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα μου".

Δε χάρηκαν όλοι για τα μαντάτα στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΤΑΚ ΠΑΟΚ Απόστολος Αλεξόπουλος, όσον αφορά τον Στογιάκοβιτς ήταν κατηγορηματικός: "Δεν υπάρχει θέμα. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο και το σεβόμαστε. Ελπίζουμε να το σεβαστεί και ο ίδιος. Στο παρελθόν άλλοι 4 Ελληνες παίκτες έχουν επιλεγεί στο ντραφτ. Το 1987 ο Ντέιβιντς Στεργάκος νούμερο 72 από τους Μπόστον Σέλτικς, το 1979 ο Νίκος Γκάλης νούμερο 68 επίσης στους Μπόστον, όπως και ο Γιαννάκης στην ίδια ομάδα το 1982 με νούμερο 205. Ακολουθεί ο Παναγιώτης Φασούλας νούμερο 37 στους Μπλέιζερς το 1986 και την επόμενη χρονιά ο Φάνης Χριστοδούλου νούμερο 96 στους Ατλάντα Χοκς. Τέλος, πέρσι ο Ντράγκαν Τάρλατς ήταν νούμερο 31 στους πρωταθλητές Σικάγο Μπουλς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ