Τρίτη 18 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αδιαλλαξία καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων

"Την αδιάλλακτη στάση των εργοδοτών του εμπορίου και τη μίζερη τακτική τους στο ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης για το 1996, η υπογραφή της οποίας καθυστερεί με δική τους ευθύνη", καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,αφού και η δεύτερη συνάντησή τους την περασμένη βδομάδα κατέληξε σε αδιέξοδο.

Οι απαράδεκτες - όπως τις χαρακτηρίζει ο σύλλογος - προτάσεις των εργοδοτών αφορούν διετή σύμβαση, με αυξήσεις 3,5% από 1/1/96 και 4,5% από 1/7/96 συν τη ρήτρα του πληθωρισμού το δεύτερο χρόνο, ενώ απορρίπτονται όλα τα ουσιαστικά θεσμικά αιτήματα στο όνομα του οικονομικού κόστους. Οι εμποροϋπάλληλοι ζητάνε μονοετή σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά αυτό το αίτημά τους αντιμετωπίστηκε από τους εργοδότες - σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου - με την "απειλή ότι δε θα καλύψουν το 1997 με τη νέα σύμβαση, τις ρήτρες του πληθωρισμού που υπέγραψε η ΓΣΕΕ στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση".

Ευθύνες, για την καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης και την αδιαλλαξία των εργοδοτών, επιρρίπτει ο σύλλογος στις πλειοψηφίες της κλαδικής ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ, που με την τακτική τους "έδωσαν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας και χέρι βοηθείας στη λιτότητα που προωθεί η κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ