Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Διαδήλωσαν ένστολοι διεκδικώντας λύσεις

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στη Βουλή. Διεκδικούν νέο μισθολόγιο, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ενιαίο φορέα δασοπυρόσβεσης, τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων και αποδέσμευση από κατασταλτικές ενέργειες κατά πολιτών

Εκατοντάδες εκτός υπηρεσίας πυροσβέστες και αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Για δεύτερη φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, οι ένστολοι πυροσβέστες επέλεξαν το δρόμο του αγώνα, αφού, όπως κατάγγειλαν, η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την υπηρεσία τους. Τα υπηρεσιακά προβλήματα διογκώνονται, ενώ ο απόηχός τους αντανακλά άμεσα στην απόδοση του προσωπικού και της ίδιας της υπηρεσίας. Η κατάσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα έχει φτάσει στο απροχώρητο λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και η αδυναμία αντιμετώπισης μεγάλων πυρκαγιών είναι προ των πυλών, σχολίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ι. Λεόντιος.Η οργανική δύναμη του Σώματος, όπως καθορίστηκε πριν από δεκαετίες, είναι 7.000 άνδρες, ενώ σήμερα που τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί υπάρχει έλλειψη 1.500 υπαλλήλων! Τα μεγάλα κενά δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μη έγκαιρης προκήρυξης διαγωνισμού για την πρόσληψη νέου προσωπικού...

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος της ΠΕΥΠΣ τόνισε ότι "σήμερα υπάρχουν κενά σε προσωπικό που δυστυχώς αγγίζουν το 23% του Πυροσβεστικού Σώματος, με μία τάση να αυξηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και να φτάσουν το 30% και ίσως ακόμη παραπάνω. Η άρνηση της πολιτείας να προσλάβει πυροσβέστες είναι εγκληματική γιατί συνιστά έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο από φωτιές και από άλλες φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές". Ο Γ. Λεόντιος κάλεσε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για πρόσληψη προσωπικού. "Εφόσον δεν υπάρχει το στοιχειώδες έμψυχο δυναμικό, όποια και να είναι η αυτοθυσία των υπηρετούντων υπαλλήλων, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά", πρόσθεσε.

Σε ψήφισμά τους οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι - πολλοί έχουν έρθει από την επαρχία - ζητούν: Την άμεση θέσπιση νέου μισθολογίου του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, την αναδρομική χορήγηση του ειδικού επιδόματος των 18.000 δραχμών, όπως και επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Θεσμικά τους αιτήματα αποτελούν η ίδρυση ενιαίου φορέα δασοπυρόσβεσης, η τροποποίηση του Κανονισμού Μεταθέσεων και Προσλήψεων, όπως και η αποδέσμευση του Ππυροσβεστικού Σώματος από κατασταλτικές ενέργειες κατά πολιτών. Στη συγκέντρωση έστειλαν μηνύματα ενώσεις πυροσβεστών από ευρωπαϊκές χώρες. Χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πρωτόπαππας,ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Κουτσούκος,ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δ. Κυριαζής και ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Η. Βλαχογιάννης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μονιμοποιηθούν οι 5ετείς, 7ετείς και εποχικοί πυροσβέστες(2023-09-28 00:00:00.0)
Αποφασίστηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις(2017-05-23 00:00:00.0)
Παρέμβαση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης(2015-07-30 00:00:00.0)
Ξεκίνησε το 15ο Συνέδριο των πυροσβεστών(2013-05-17 00:00:00.0)
Ενστολη πανελλαδική συγκέντρωση(2010-07-15 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση κόντρα στην κυβερνητική αδιαλλαξία(2010-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ