Τρίτη 11 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση και για το άρθρο 11

Παρόλο που δεν αρνείται συνολικά το ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας η ΓΣΕΕ, ζητά επαναδιατύπωση του άρθρου 11 για τις ασφαλιστικές εισφορές

Η άρνηση της επιδότησης εργοδοτών, μέσω της κάλυψης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, όπως ορίζει το άρθρο 11 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας,για τη δήθεν ενίσχυση της απασχόλησης, εκφράστηκε από όλες τις παρατάξεις, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Η Ολομέλεια αποφάσισε μάλιστα να συμπεριλάβει την απαίτηση να δεχτεί η κυβέρνηση την επαναδιατύπωση του άρθρου 11,στο διεκδικητικό πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που θα γίνει στις 13 Ιούνη,με βασικό στόχο την αντίδραση εργαζόμενων και συνταξιούχων στις κυβερνητικές επιλογές για τις συντάξεις.

Παρ' όλα αυτά, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποδέχεται στο σύνολό του το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, αν και δεν πιστεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πρωτόπαππας.Από την άλλη, με την επαναδιατύπωση του άρθρου 11 από τη ΓΣΕΕ, ενισχύεται η κατεύθυνση του νομοσχεδίου για άκρατη επιδότηση των εργοδοτών. Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,σημείωσε τους λόγους που οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ απέρριψαν το νομοσχέδιο, δηλαδή, την προσφορά 220 δισ. δραχμών από τον ΟΑΕΔ στους εργοδότες, την υπονόμευση έως και την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, το "άνοιγμα του δρόμου" στα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, την απουσία μέτρων παραπέρα ενίσχυσης των ανέργων, την εξάντλησή του σε θέματα κατάρτισης ως λύση στο πρόβλημα της ανεργίας και, τέλος, στην προσπάθεια κατάργησης της εργοδοτικής ασφαλιστικής εισφοράς.

Ο Γ. Μαυρίκος τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει αντίσταση σε αυτό το νομοσχέδιο και στο άρθρο 11, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε και την επαναδιατύπωση που πρότεινε η ΓΣΕΕ στο συγκεκριμένο άρθρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ