Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελευταίο μεροκάματο...

Το τελευταίο του μεροκάματο έκανε χτες ο 37χρονος οικοδόμος Γιάννης Γεμελιάδης.Χτες στις 8 π.μ. έπεσε νεκρός χτυπημένος από ηλεκτρικό ρεύμα. Εργαζόταν μαζί με δυο άλλους συναδέλφους του σε τετραώροφη νεοαναγειρόμενη οικοδομή, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινούπολης και Γιαννιτσών, στο Χολαργό. Κατέβαζαν από όροφο σε όροφο τετράμετρα σίδερα. Κάποια στιγμή οι συνάδελφοί του, όταν αυτός σταμάτησε να τους δίνει σίδερα, ανέβηκαν να δουν τι συμβαίνει, τον βρήκαν ξαπλωμένο με σοβαρά εγκαύματα από τη μέση και πάνω. Μια σιδερόβεργα είχε ακουμπήσει τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ και είχε κολλήσει πάνω στο σώμα του άτυχου εργάτη. Με ένα ξύλο οι συνάδελφοί του άτυχου οικοδόμου απομάκρυναν το σίδερο και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν πλέον αργά.

Τα ηλεκτροφόρα καλώδια ήταν σε απόσταση τριών μέτρων από την οικοδομή. Σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας, πρέπει να υπάρχουν προστατευτικά μέτρα, που θα περικλείουν τα καλώδια, ώστε να μην είναι δυνατή η επαφή με τους τεχνίτες και τα υλικά που χρησιμοποιούν.

Οπως συνήθως συμβαίνει μετά από τέτοιο δυστύχημα, ο εργολάβος, υπεύθυνος του έργου, Μιχάλης Ζωίτσας, είχε εξαφανιστεί. Το Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού έχει εκδώσει σήμα αναζήτησης, ενώ δεν έχουν βρεθεί ούτε ο ιδιοκτήτης, ούτε ο πολιτικός μηχανικός. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 1995, 108 εργάτες σκοτώθηκαν την ώρα της δουλιάς. Από αυτούς οι 57 ήταν οικοδόμοι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ