Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Πήραν υποσχέσεις και ανέστειλαν

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των 5.200 τουριστικών λεωφορείων όλης της χώρας, μετά την υπόσχεση του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών, Χ. Καστανίδη, ότι θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματά τους και μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση, που θα είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες.

Μετά την υπουργική υπόσχεση, που δόθηκε χτες το απόγευμα στους εκπροσώπους του κλάδου, ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Πούλμαν, Αλεξ. Γασπαράτος,δήλωσε ότι αναστέλλονται οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις μέχρι να υλοποιήσει ο υπουργός την υπόσχεσή του. Πρόσθεσε, όμως, ότι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων είναι εν αναμονή, χωρίς να υποστέλλουν την αγωνιστική τους διάθεση.

Κεντρικό αίτημα των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, είναι να διαχωριστεί το συγκοινωνιακό έργο των τουριστικών λεωφορείων από τα υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ και να σταματήσουν οι αρμόδιοι να "ευνοούν σκανδαλωδώς" τους υπεραστικούς λεωφορειούχους. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή χρόνια τώρα κανείς από τους εκάστοτε αρμοδίους δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα του κλάδου, τουριστικοί λεωφορειούχοι απέκλεισαν χτες επί έξι ώρες (7 π.μ. - 1 μ.μ. ) με τα οχήματά τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (Βασ. Σοφίας, Σταδίου, Φιλελλήνων), ενώ άλλοι συνάδελφοί τους συγκεντρώθηκαν από νωρίς χτες το πρωί στον Ισθμό της Κορίνθου και το Σχηματάρι, με σκοπό να παρεμποδίσουν τη διέλευση υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ, που εκτελούσαν τουριστικό έργο (σχολικές εκδρομές κ.ά.). Οι πανελλαδικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων στην Αθήνα, τις Εθνικές Οδούς, αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις, έλαβαν τέλος μετά τις υποσχέσεις του υπουργού Μεταφορών, Χ. Καστανίδη και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Β. Κουρτέση, ότι θα ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους. Σημειώνεται, πάντως, ότι η χτεσινή κινητοποίηση είχε προαναγγελθεί από καιρό και μάλιστα οι εκπρόσωποι του κλάδου είχαν δώσει πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματα του κλάδου. Επιβεβαιώνεται δηλαδή για άλλη μια φορά, ότι το αυτί των αρμοδίων ιδρώνει μόνο από κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ