Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίσκεψη στα γραφεία του ΚΚΕ

Εξήντα Κιλκισιώτες και, απ' αυτούς οι περισσότεροι αντιστασιακοί Μακρονησιώτες, επισκέφθηκαν χτες τα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της "Τυποεκδοτικής" και του "Ριζοσπάστη". Πραγματοποίησαν ένα ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων για να επισκεφθούν το Μακρονήσι - αρκετοί απ' αυτούς είναι Μακρονησιώτες, όπως ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν εξόριστος 27 χρόνια και... "δεν υπάρχει φυλακή και τόπος εξορίας που να μην πέρασε", όπως μας εξήγησε γεμάτος συγκίνηση.

Στα γραφεία της ΚΕ συναντήθηκαν με τον επίτιμο πρόεδρο του ΚΚΕ, Χαρίλαο Φλωράκη και, φυσικά, δεν έχασαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά και να συζητήσουν για λίγο. Στο τέλος της επίσκεψης τους - που, να σημειωθεί, οργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και τον πρόεδρο της Ιορδάνη Αγαθόπουλο που ήταν παρών - οι Κιλκισιώτες έκαναν έρανο μεταξύ τους, συγκέντρωσαν 90.000 δραχμές τις οποίες και παρέδωσαν για ενίσχυση του Κόμματος στο ταμείο της ΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ποσό των 90.000 δραχμών είχε συγκεντρώσει και πέρσι, σε ανάλογη επίσκεψη εδώ στα γραφεία, άλλη ομάδα Κιλκισιωτών που είχε επισκεφθεί τα γραφεία του Κόμματος.

Γεμάτοι συγκίνηση οι αγωνιστές από το Κιλκίς διαπίστωσαν την αποκατάσταση, σε μεγάλο βαθμό, των ζημιών που είχαν πάθει τα γραφεία και οι εγκαταστάσεις από την πλημμύρα του 1993. Μας μίλησαν, επίσης, με συγκίνηση αλλά και οργή για το Μακρονήσι. Με συγκίνηση γιατί μετά από πολλές δεκαετίες αρκετοί από αυτούς επισκέπτονταν "τον τόπο της εξορίας και του μαρτυρίου τους" και ξαναθυμότανε όσα απάνθρωπα τράβηξαν και πόσους συντρόφους τους που σακατεύτηκαν και μαρτύρησαν για τα ιδανικά της πατρίδας, της ελευθερίας και της κοινωνικής προκοπής. Αλλά και με πολύ αγανάκτηση γιατί βρήκαν ένα μνημείο της νεότερης ιστορίας της χώρας να καταστρέφεται, από την αδιαφορία της επίσημης πολιτείας, αντί να συντηρεί τη μνήμη του λαού μας και να διαπαιδαγωγεί τη νεολαία μας για τους αγώνες του λαού για ελευθερία. Γράψτε για όλα αυτά μας παρότρυναν με πάθος... Μην σταματάτε! Τους το υποσχόμαστε πως δε θα σταματήσουμε...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ