Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτική η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή
ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ
φέρνουν οι αποφάσεις του Ελσίνκι

Αλέκα Παπαρήγα: Το αποκαλούμενο εθνικό συμφέρον δεν ταυτίζεται με το λαϊκό. Υπάρχει διεθνοποίηση και «διεθνοποίηση». Αυτή που διασφαλίζει τους λαούς και αυτή που διασφαλίζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών χωρών.

Σημαντική συμβολή στη διάλυση του τεχνητού νέφους της θριαμβολογίας, σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι, έδωσε η χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή. Παρά την επίμονη προσπάθεια του πρωθυπουργού -βοηθούμενου και απο τον πρόεδρο του ΣΥΝ- να συντηρήσει και καλλιεργήσει παραπέρα το κλίμα της δήθεν εθνικής επιτυχίας, έγινε φανερό πως το περιεχόμενο των αποφάσεων του Ελσίνκι κάθε άλλο παρά ωφέλιμο είναι για τη χώρα και τους εργαζόμενους.

Καθαρά ταξικό χαρακτήρα έχουν οι επιτυχίες της κυβέρνησης, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Πίσω απ' αυτές τις επιτυχίες, συνέχισε η ΓΓ του ΚΚΕ, υπάρχει η σκληρή αλήθεια, οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Οι συνέπειες από τις αποφάσεις του Ελσίνκι, σε πολύ σημαντικά ζητήματα, που έχουν σχέση με την πορεία της διεύρυνσης, τον ευρωπαϊκό στρατό, έως το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, θα είναι δυσμενείς, δυσμενέστατες για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, με τις ίδιες αποφάσεις, παραδίνονται έμπρακτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, στο έλεος της «νέας τάξης πραγμάτων», ενώ το Κυπριακό αντιμετωπίζεται, όχι ως διεθνές πρόβλημα, εισβολής και κατοχής μέρους της Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα, αλλά ως διαφορά «δύο μερών».

ΣΕΛΙΔΕΣ 6 - 9


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ