Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
240496r.281

Να βγούμε πιο δυνατά στο λαό

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εγώ θα κάμω μερικές παρατηρήσεις και με το Πρόγραμμα του Κόμματος και με το Καταστατικό. Το μεν Πρόγραμμα αυτό, δεν έχει το πρόγραμμα ενός επαναστατικού κόμματος που παλεύει όχι μόνο για την ανατροπή του συστήματος αλλά και κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε τα άλλα κόμματα. Και σύμφωνα με αυτή την πολιτική κρίση που υπάρχει, εμείς όχι μόνο έπρεπε να δίνουμε το διαφορετικό, αλλά και να λέμε πώς θα έρθουμε στην εξουσία. Είναι ένα πρόγραμμα χωρίς περιεχόμενο, αλλά ένας σκελετός, που του λείπει το κρέας που χάθηκε στην πορεία του χρόνου. Αν παίρναμε το Πρόγραμμα του 10ου Συνεδρίου και αλλάζαμε ορισμένα πράγματα που δεν ανταποκρίνονται σήμερα, θα έλεγα ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Ακόμα δε δίνει κατευθύνσεις για το λαϊκό κίνημα.

Οσο για το Καταστατικό παραμένει να έχει ατέλειες ως προς το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Πχ ο σύντροφος ο Μήτσος είπε την άποψή του. Και καλά έκαμε. Αμέσως άρχισαμε να λέμε για φράξιες και τσιτάτα. Ποιος είναι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός; Αν και τέτοιες συζητήσεις έπρεπε ο "Ρίζος" να έχει σε τακτικά διαστήματα, για να γράφουμε τις απόψεις μας ανοιχτά ή να γίνεται ένας γόνιμος διάλογος από την εφημερίδα μας.

Ακόμα το Καταστατικό δεν έχει, πώς θα κάνουμε κριτική στα ανώτερα στελέχη της ΚΕ και του ΠΓ, ακόμα και στο Γραμματέα. Ποιος ελέγχει αυτά τα στελέχη. Ακόμα υπάρχει ο μηχανισμός, που επιβάλει τους συντρόφους τους άξιους που θα παλεύουν σωστά να αναρριχηθούν και όχι να πάνε σπίτι τους. Γιατί μια ζωή είχαμε στελέχη πχ Ανδρουλάκης - Δαμανάκη και τόσοι άλλοι και μας έχουν κάνει ζημιά προς τα έξω στον απλό κόσμο. Ακόμα το Συνέδριο να είναι το ανώτερο επίπεδο πολιτικών αντιθέσεων πάλης για προβληματισμό και όχι για μια γιορτή τυπική. Ακόμα για το Συνέδριο θα εκλέγονται από ΚΟΒ και όχι από Αχτίδες. Γιατί εκεί υπάρχει το μεγάλο ψάρι, που θα βγει αυτό που επιθυμούν οι ομάδες και όχι αυτοί που πρέπει να πάνε. Γιατί σε μια αχτίδα ο ένας δεν ξέρει τον άλλο. Πχ από το Βύρωνα ποιος ξέρει τον Καισαριανιώτη; Ενώ η ΚΟΒ να εκλέγει για το Συνέδριο. Ακόμα ο "Ρίζος" να είναι πράγματι καθοδηγητής και όχι εφημερίδα αστική. Τώρα είναι η ώρα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και πρέπει να συσπειρώσουμε όλο το λαό για την εξουσία του λαού για τη Δημοκρατία του λαού. Για την αναγέννηση ενός επαναστατικού Κόμματος που θα παλεύει να έρθει στην εξουσία. Να έρθει κοντά μας κάθε αριστερός, που θέλει να ανατραπεί αυτό το σύστημα. Για το σοσιαλισμό να έρθουν όλοι: Τροτσκιστές - Μαοϊκοί - Σταλινικοί, σε μια συζήτηση, για να πάμε μπροστά. Ακόμα δεν είδα στα έντυπα κριτική όσοι συνέβαλαν για την κυβέρνηση Τζαννετάκη, μια κριτική δεν είναι κακό, αλλά καλό για όλο το Κόμμα. Λάθη γίνονται και θα γίνονται, αλλά πρέπει να τα λέμε για να μην ξαναγίνουν και πρέπει να μας γίνουν μαθήματα. Γιατί τέτοια λάθη μας γυρίζουν πίσω και είμαστε στη θέση που είμαστε.

Ακόμα να βγούμε ποιο δυνατά στο λαό που έχει απελπιστεί ή ψάχνει μια ελπίδα. Γιατί η ελπίδα είμαστε εμείς, αλλά δεν το δείχνουμε.

ΖΗΣΙΜΟΣ ΜΕΛΙΔΩΝΗΣ

Καλλιθέα


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ