Παρασκευή 26 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεγχο στη "Μελισσοκομική"

Ζητούν, με ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης και Αντ. Σκυλλάκος

Το θέμα της κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης που καταγγέλθηκε στη "Μελισσοκομική", καθώς και την απόλυση ενός εργαζόμενου, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης και Αντ. Σκυλλάκος, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Γεωργίας.

Στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, αφού γίνεται αναφορά στη διαγραφή από την ΑΤΕ χρεών 650 εκ. δραχμών στο τέλος του '93 και τη ρύθμιση, στο τέλος '95, υπόλοιπων χρεών πλέον των 1.260 εκ. δραχμών, επισημαίνεται ο κίνδυνος της νέας υπερχρέωσης, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της κακοδιοίκησης από την πλειοψηφία του ΔΣ της Κοινοπραξίας και του προέδρου της Θ. Καραπάνου. Τις σχετικές καταγγελίες, τονίζεται, ήρθε να επιβεβαιώσει έμμεσα ο αυταρχικός τρόπος, με τον οποίο αντέδρασε το προεδρείο της "Μελισσοκομικής", όταν στην προηγούμενη γενική συνέλευσή της δεν εγκρίθηκε ο ισολογισμός και ο απολογισμός, αλλά και με την πρόσφατη αυθαίρετη απόλυση υπαλλήλου Αλέκου Παπανικολάου, τον οποίο θεώρησαν υπεύθυνο αυτών των καταγγελιών!

Οπως είναι γνωστό, ωστόσο, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Θ. Καραπάνος και ο Στ. Παφίλας - που παράνομα και ευνοιοκρατικά τον έχουν χρήσει αναπληρωτή γενικό διευθυντή - απέλυσαν τον εργαζόμενο Αλέκο Παπανικολάου, μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούσαν να ανεχθούν τις απόψεις του για την ομαλή λειτουργία της οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Παφίλας είναι πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών και εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ και υποτίθεται ότι θα υπεράσπιζε τα συμφέροντα των εργαζομένων!

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, αφού επισημαίνουν πως "ο τρόπος διοίκησης και διαχείρισης της "Μελισσοκομικής" έχει την κάλυψη συγκεκριμένων υπηρεσιακών παραγόντων της ΑΤΕ", καλούν τους υπουργούς Γεωργίας και Εργασίας να πάρουν μέτρα για τη διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών, ώστε να προλάβουν την υπερχρέωση - πολύ περισσότερο που η ΑΤΕ παρ' όλο που χάρισε και ρύθμισε εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές δεν έχει κάνει διαχειριστικό έλεγχο στη "Μελισσοκομική". Επίσης ζητούν να παρέμβουν για να ανακληθεί η αυθαίρετη τρομοκρατική απόλυση του συγκεκριμένου υπαλλήλου και να αποτραπούν νέες απολύσεις που στοχεύουν στην τρομοκράτηση του προσωπικού, για να σταματήσει ο αυταρχικός κατήφορος της διοίκησης και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της Κοινοπραξίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «μέλι» της παρανομίας(1999-12-10 00:00:00.0)
Στη Βουλή για έλεγχο η "Μελισσοκομική"(1996-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ