Κυριακή 21 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΚ. ΖΙΟΥΓΚΑΝΟΦ
Επιτυχές το πρώτο στάδιο προεκλογικού αγώνα

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση ΒΛ. ΜΑΣΙΝ). -

Τριάντα ακόμα οργανώσεις υπέγραψαν στις 19 του Απρίλη τη συμφωνία για τη συγκρότηση του συνασπισμού υποστήριξης του κοινού υποψηφίου των λαϊκοπατριωτικών δυνάμεων Γκενάντι Ζιουγκάνοφ. Μεταξύ τους είναι και 4 παράγοντες, οι οποίοι είχαν θέσει υποψηφιότητα για το προεδρικό αξίωμα: Πιότρ Ρομάνοφ (κομμουνιστής, που τα αστικά ΜΜΕ προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν ως αντίπαλο του Ζιουγκάνοφ στον κομμουνιστικό χώρο), ο επιχειρηματίας Αντρέι Ζαβίντια, ο Αλεξάντρ Αλεξέγεφ, εκπρόσωπος μιας συνδικαλιστικής ένωσης, και ο πρόεδρος του Κινήματος Εξαπατημένων Καταθετών, Βλαντίμιρ Βορόνιν. Τώρα στο συνασπισμό μετέχουν περίπου 200 κόμματα, οργανώσεις και κινήματα. Στις 20 του Απρίλη υπέγραψαν τη συμφωνία στρατηγοί όλων των κλάδων του πρώην Σοβιετικού Στρατού.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή ο Ζιουγκάνοφ και ο καθοδηγητής του προεκλογικού του επιτελείου, Βαλεντίν Κουπτσόφ, σε συνέντευξή τους σε αίθουσα της Κρατικής Δούμας τόνισαν ότι το κόμμα εκτιμά ως επιτυχή τα πρώτα στάδια της προεκλογικής εκστρατείας του. Η δημιουργία του συνασπισμού έχει βασικά ολοκληρωθεί. Το επόμενο βήμα είναι να πραγματοποιηθεί την άλλη βδομάδα στο Λένινγκραντ το Δεύτερο Συνέδριο των πόλεων - ηρωίδων (πόλεις που πήραν αυτό τον τίτλο προς τιμήν του ηρωικού τους αγώνα κατά των Γερμανών φασιστών στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο), στο οποίο θα υιοθετηθεί έκκληση προς όλες τις περιοχές της χώρας να στηρίξουν τις λαϊκοπατριωτικές δυνάμεις στις προεδρικές εκλογές.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΡΟ στην Κρατική Δούμα καταδίκασε δριμύτατα τις βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Λιβάνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ