Κυριακή 21 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ποτήρι ξεχείλισε

Τα ΜΜΕ στην εποχή μας προβάλλουν - με μεγαλύτερη ένταση και περισσότερη διαφάνεια - τις ολέθριες διαστάσεις της ανθρώπινης σχιζοφρένειας και τη χωρίς φραγμό αισχροκέρδεια της καπιταλιστικής κοινωνίας μας.

Αυτή η πληροφόρηση, σαν έκρηξη βόμβας, έσκασε ανάμεσα στο μέχρι χτες εφησυχασμένο αγοραστικό κοινό. Η ξαφνική αλήθεια, όμως, δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας πανικοβάλλει. Αντίθετα, πρέπει να σκεφτούμε λογικά και ψύχραιμα, πως η αποχή μας από τα επικίνδυνα τρόφιμα δεν αρκεί για να μας σώσει τη ζωή μας, μια και στο τέλος - αποφεύγοντας το ένα και το άλλο - θα πεθάνουμε από ασιτία.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Εφτασε, μετά την απειλή της μετάδοσης σε μας της θανατηφόρας αρρώστιας των τρελών αγελάδων, ο καιρός ν' αναλογιστούμε την περίπτωση της αντεπίθεσης και τον τρόπο με τον οποίο θ' αντιμετωπίσουμε την καινούρια πραγματικότητα. Πρέπει ν' απαιτήσουμε, πρώτα απ' όλα, ν' αναλάβει τις δικές του ευθύνες το συνένοχο κράτος, με τον σωστό έλεγχο στα εισαγόμενα και ντόπια προϊόντα και να κάτσει στο σκαμνί όποιον προσπάθησε ή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοιά μας.

Κανένας μας δεν πρέπει να ξεχνά πως οι "τρελές αγελάδες" σηματοδοτούν απόλυτα την ασυνείδητη πορεία του αυξανόμενου κέρδους. Οι μεγαλέμποροι - εδώ και χρόνια - διοχετεύουν στο λαό για κατανάλωση μολυσμένα κρέατα κι αλλαντικά, κοτόπουλα κι αυγά με σαλμονέλα, γάλατα και τυριά νοθευμένα, λαχανικά και φρούτα ραντισμένα με φυτοφάρμακα, κι ένα σωρό άλλες ακατάλληλες τροφές για τη δημόσια υγεία.

Βέβαια, όταν το κακό ξεκινά από την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και το ευρωπαϊκό της σύνθημα: "Ξεζουμίστε, όπως μπορείτε, τον ελληνικό λαό", άραγε τι πρέπει να ελπίζουμε πως θα διορθωθεί στην πατρίδα μας;

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ