Κυριακή 21 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νοσοκομείο Λαμίας...

Πρόσφατα έτυχε να συνοδεύσω κάποιον ασθενή συγγενή μου στο Νοσοκομείο της Λαμίας, στο Πνευμονολογικό Τμήμα, και έφριξα. Είδα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο σ' όλα τα επίπεδα, από περίθαλψη ασθενών έως τη γενικότερη οργάνωση. Για εκατό και πλέον ασθενείς αναλογούν μόνο δυο γιατροί, εκ των οποίων ο ένας κάνει και βάρδια για εφημερία. Οσο για τις νοσοκόμες, δυο άτομα αντιστοιχούν σε κάθε βάρδια για όλους αυτούς τους ασθενείς. Και ρωτώ τον αρμόδιο υπουργό, πώς μπορούν να δουλέψουν τόσο λίγοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και να εξυπηρετήσουν τόσους ασθενείς;

Το Νοσοκομείο της Λαμίας βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, κι όμως δεν υπάρχει τίποτα σύγχρονο στην όλη υποδομή του, στα εργαστήριά του, στους χώρους των ασθενών. Οσο για ειδικότητες γιατρών αυτές δεν υπάρχουν.

Κοντεύει να φύγει ο εικοστός αιώνας και στην επαρχία η περίθαλψη η νοσοκομειακή, είναι πρωτόγονη έως και ανύπαρκτη σε πολλά μέρη. Πού είναι η αποκέντρωση που θα κάνατε κύριοι της σοσιαλιστικής κυβέρνησης για μας, τον λαό της επαρχίας; Μας κοροϊδεύετε; Για το λαό το πρώτιστο αγαθό είναι η καλή περίθαλψη της υγείας του και η παιδεία. Δυστυχώς, όμως, εσείς ήρθατε και συμπληρώσατε το έργο της διάλυσης των προκατόχων σας.

Για όλα αυτά αφάνταστα λυπάμαι, γιατί ως αγωνιστής της Εθνικής μας Αντίστασης που είμαι, σκέπτομαι πόσα δώσαμε εμείς της γενιάς μου για την πατρίδα και εσείς δυστυχώς ήρθατε και τα κάνατε θάλασσα. Τα γράφω όλα αυτά με μεγάλη αγανάκτηση, γιατί και εγώ αγωνίστηκα για να βγείτε στην εξουσία, αλλά δυστυχώς εσείς με εξαπατήσατε, όπως και ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΚΩΣΤΑΣ

Τσούκα Φθιώτιδος


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ