Κυριακή 21 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ
Τα ερωτηματικά παραμένουν

Ισλαμική οργάνωση φέρεται, με ανακοίνωσή της, να αναλαμβάνει την ευθύνη και τονίζει ότι στόχος ήταν οι Εβραίοι τουρίστες, που βρίσκονταν στο ίδιο ξενοδοχείο

Η αιγυπτιακή ισλαμική οργάνωση "Γκαμάα αλ Σλαμίγια",όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία από το Κάιρο, φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης, όπου έχασαν τη ζωή τους 18 Ελληνες τουρίστες, και κάνοντας, ταυτόχρονα, τη διευκρίνιση ότι στόχος της επίθεσης δεν ήταν οι Ελληνες, αλλά Ισραηλινοί τουρίστες που βρίσκονταν στο ίδιο ξενοδοχείο. Ανακοίνωση της παραπάνω οργάνωσης έφθασε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, με την οποία απειλεί να πλήξει εβραϊκά συμφέροντα, αν συνεχιστεί στο Λίβανο η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση.

"Οι μαχητές του μάρτυρα Ταλαάτ Γιασίν (στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης) αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επιχείρηση που έγινε την Πέμπτη στην Γκίζα εναντίον μιας ομάδας τουριστών και προκάλεσε τον θάνατο 18 ατόμων και τον τραυματισμό 25", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η οργάνωση προσθέτει ότι η επίθεση είχε ως στόχο μια ομάδα Ισραηλινών τουριστών που έμεναν στο Ξενοδοχείο "Ευρώπη".

"Η επιχείρηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, επρόκειτο να γίνει τη στιγμή, που οι Εβραίοι τουρίστες επρόκειτο να μεταβούν στην Αλεξάνδρεια. Προς έκπληξή μας, όμως, είδαμε ότι οι Εβραίοι αντικαταστάθηκαν από Ελληνες, καθώς η αιγυπτιακή Αστυνομία με το σχέδιο αυτό ήθελε να εγγυηθεί την ασφάλεια των Εβραίων". Η ίδια οργάνωση προειδοποιεί επίσης ότι "όλα τα εβραϊκά συμφέροντα στο αιγυπτιακό έδαφος θα γίνουν στόχος των Μουζαχεντίν έως ότου λάβει τέλος η άδικη επίθεση που διεξάγουν τα αεροσκάφη του σιωνιστή εχθρού εναντίον του εδάφους του Λιβάνου".

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η οργάνωση "Γκαμάα αλ Σλαμίγια" ιδρύθηκε το 1970 με την καθοδήγηση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ. Αρχικά σε αυτήν είχαν στρατολογηθεί Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Η έδρα της οργάνωσης βρίσκεται στην Ανω Αίγυπτο, όπου είναι και το κέντρο των εξορμήσεών της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ