Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο Πειραιάς τιμά την Πρωτομαγιά

Πλήθος εκδηλώσεων αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Εκδήλωση για τους αλλοδαπούς εργάτες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στους τόπους δουλιάς οργανώνει το Συνδικάτο κλάδων ένδυσης

Εξορμήσεις στους κεντρικούς χώρους του Πειραιά και στους χώρους δουλιάς, διήμερο κινητοποιήσεων για το πρόβλημα της ανεργίας στο Πέραμα και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, εκθέσεις φωτογραφικού υλικού σε κεντρικούς χώρους της πόλης και κορύφωση των εκδηλώσεων με 24ωρη απεργία και πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για το γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα την Πέμπτη και την Παρασκευή, 25-26 του μήνα, θα γίνει πανεξόρμηση με ενημερωτικό υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης, καθώς και στους χώρους δουλιάς. Την Τρίτη, 30 του μήνα, θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφικού υλικού στην πλατεία Κοραή και θα πραγματοποιηθεί 2ωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στους εργασιακούς χώρους. Την Τετάρτη, 1η Μάη, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία με κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 10.30 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία στο Πασαλιμάνι, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων της απεργίας του Αυγούστου του 1923. Στις 7 και 8 του Μάη το ΕΚΠ θα συμμετέχει στο διήμερο κινητοποιήσεων για το πρόβλημα της ανεργίας στο Πέραμα και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Τέλος, στις 9 και 10 Μάη πραγματοποιείται διήμερο με θέμα "Εμπορική Ναυτιλία στην ΕΕ, καμποτάζ, προβλήματα των ναυτεργατών".

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι του Πειραιά - τονίζεται στην Πρωτομαγιάτικη προκήρυξη του ΕΚΠ - αγωνίζονται για τη μείωση του χρόνου εργασίας σε 35 ώρες με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφάλιση. Τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας και ουσιαστικές αυξήσεις. Την επανασύνδεση των κατωτέρων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και των υπόλοιπων συντάξεων με το 80% του μισθού. Για δίκαιο φορολογικό σύστημα. Τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Την προστασία των ανέργων και την ανάπτυξη του Πειραιά. Την ουσιαστική ενίσχυση των κονδυλίων για τις κοινωνικές δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό. Επεξεργασία και προώθηση κλαδικών πολιτικών για τη διάσωση και ανάπτυξη της Βιομηχανίας, Ναυπηγικής, Κλωστοϋφαντουργίας, Λιπασματοβιομηχανίας, Καπνοβιομηχανίας. Για την ανάγκη αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού του λιμανιού, διασφαλίζοντας παράλληλα και τη δραστηριότητα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με άμεσα έργα υποδομής. Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μέτρα που θα στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό τους και την ύπαρξή τους. Στρατηγικός σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός εξυγίανση και διατήρηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους ξένους εργάτες

Περιοδείες σε χώρους δουλιάς, εκδηλώσεις και στάσεις εργασίας προγραμματίζει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής ενόψει του γιορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, δίνοντας σε όλες αυτές τις δραστηριότητες διεκδικητικό - ταξικό - διεθνιστικό περιεχόμενο.

"1η Μάη - μέρα πάλης και αλληλεγγύης των εργατών όλου του κόσμου. Νομιμοποίηση των αλλοδαπών εργαζομένων".Με αυτό το σύνθημα θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απρίλη στις 6μμ στο ΕΚΑ Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση για να τιμηθούν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, μέλη του Συνδικάτου.

Επίσης στις 30 Απρίλη το Συνδικάτο έχει προκηρύξει μία ώρα στάση εργασίας, με παράλληλες εκδηλώσεις στα εργοστάσια.Ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιούνται περιοδείες σε χώρους δουλιάς, καθώς και συγκέντρωση υπογραφών στο κείμενο για δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη θέση του για την Ευρωπαϊκή Ενωση, κάτι που αποτελεί απόφαση της γενικής συνέλευσής του.

Το Συνδικάτο - με ανακοίνωσή του - καταγγέλλει την εισοδηματική πολιτική λιτότητας και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης, που επιφέρουν συνεχή μείωση στο εισόδημα των εργαζομένων. Καταγγέλλει, επίσης, τις επιδιώξεις των εργοδοτών που σαν στόχο έχουν το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, ενώ θεωρεί υπεύθυνη την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την απαράδεκτη Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε και για την πορεία μέχρι την υπογραφή της.

Διεκδικούμε - τονίζει - την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις 15% και εφαρμογή των συμβάσεων που ισχύουν. Καθιέρωση γνήσιας ΑΤΑ. Τριανταπεντάωρο - πενθήμερο χωρίς μείωση αποδοχών. Μέτρα για την ανεργία και τους άνεργους. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και μείωση του ορίου συνταξιοδότησης.

Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε προσυγκέντρωση στις 9πμ στην Ομόνοια και στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ