Τετάρτη 17 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο "όμορφος κόσμος" των κυβερνώντων

Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται, μετά τις γιορτές του Πάσχα, σε μια καινούρια φάση των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, που στόχο έχει το μοίρασμα της εξουσίας και την κατανομή ρόλων στις διάφορες ομάδες και πρόσωπα.

Τα "μέσα" που χρησιμοποιούνται από τις αντιμαχόμενες για την εξουσία ομάδες είναι ανάλογα του "ευγενικού" σκοπού τους: Εκβιασμοί και εκβιαστικά διλήμματα, χρησιμοποίηση χωρίς όρια των ερεισμάτων στον κρατικό μηχανισμό και κυρίως αγώνας δρόμου για τη διασφάλιση του χρίσματος και της υποστήριξης από την οικονομική ολιγαρχία και κυρίως από τα αφεντικά των ΜΜΕ.

Το μόνο που δεν απασχολεί την εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ είναι τα προβλήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων και των λαού, τα οποία τα θυμούνται μόνο υποκριτικά και μόνο για να τους κοροϊδέψουν και να παγιδέψουν όσους μπορούν ακόμα.

Αν υπήρχε έστω και ένας αφελής ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος να αμφέβαλε για τους επιδιωκόμενους στόχους των διάφορων ομάδων στο εσωτερικό, δεν είχε παρά να έριχνε μια ματιά στη χτεσινή συνέντευξη του γραμματέα της ΚΕ. Ο μοναδικός στόχος και έγνοια του Κ. Σκανδαλίδη είναι πώς θα επιτευχθεί μια πολιτική, όπως αυτάρεσκα την αποκαλούν, συμφωνία για τη διατήρηση, με κάθε μέσο, της εξουσίας.

Κάνουν όμως ένα πολύ σοβαρό λάθος. Ο λαός δε θα δεχτεί να νομιμοποιήσει με την ψήφο του αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ