Σάββατο 30 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποιος θα μας προστατεύσει;

Σύλλογος Προστασίας Τηλεθεατών: Δεν απέμεινε ούτε φραγμός ούτε ντροπή

"Από τις "τρελές αγελάδες" ανέλαβαν να μας προφυλάξουν κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές. Από την "τρελή ενημέρωση" και τη "θεότρελη κινδυνολογία" ποιος αλήθεια θα μας προστατεύσει;". Το ερώτημα αυτό θέτει σε χτεσινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Προστασίας Καταναλωτών,ζητώντας ουσιαστικά την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και του εισαγγελέα, για όσα επικίνδυνα "τρελά" αναδεικνύονται από τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρεται στο σίριαλ του Νίκου Μαστοράκη "Χωρισμένοι με παιδιά", που προβάλλεται από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο Σύλλογος βάλλει κατά του Νίκου Μαστοράκη και τον χαρακτηρίζει "αναμορφωτή" της ελληνικής τηλεόρασης και μιμητή της αμερικανικής. Φαίνεται, σημειώνεται στην ανακοίνωση, πως το γνωστό στιλ της ελαφρότητας και ελευθεριότητας του λόγου των μαστορακικών "τοκ - σόου" δεν ήταν μέχρι σήμερα χορταστικό "ώστε να κρίνεται απαραίτητη και η ένταξη αυτής της ανόητης δήθεν μοντέρνας εκδοχής των οικογενειακών σχέσεων".

Ούτε φραγμός, ούτε ντροπή φαίνεται πως δεν απέμεινε, υπογραμμίζει ο Σύλλογος Προστασίας Τηλεθεατών, όχι μόνο σε μικρά κανάλια αλλά και στα "μεγάλα" και εμπορικά. Θεωρεί ότι ένα επιπλέον λόγο σε όλη αυτή την κατάσταση έχουν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και ο εισαγγελέας. Ο Σύλλογος για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις τηλεοπτικές εκπομπές φέρνει ένα ακόμη παράδειγμα, καταγγέλλοντας τον ΑΝΤΕΝΝΑ γιατί την Κυριακή 24 του Μάρτη, στις 3μμ, πρόβαλε την ταινία "Ενας ρομαντικός ληστής", που μεταξύ άλλων περιείχε σκηνές πορνό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ