Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΟΧΙ στη Σύμβαση της ντροπής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή

Την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, "που συμφώνησε και αποφάσισε την υπογραφή της απαράδεκτης σύμβασης, με την οποία οι εργαζόμενοι καταδικάζονται στη λιτότητα για την επόμενη διετία", καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Η συνέλευση καλεί, επίσης, την εργατική τάξη να "αντιδράσει δυναμικά" για τη μη υπογραφή της σύμβασης και την επαναδιαπραγμάτευσή της για μονοετή διάρκεια και αυξήσεις, που να καλύπτουν τις απώλειες των τελευταίων χρόνων, τον πληθωρισμό και την αύξηση του ΑΕΠ.

Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους και τα σωματεία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εθνική σύμβαση ντροπής, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.

- "Την απαράδεκτη δίχρονη σύμβαση ντροπής της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που υπέγραψε η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και υποστήριξαν οι ηγεσίες ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ"", καταγγέλλει το κλαδικό σωματείο Ιματισμού της Πάτρας. Καταγγέλλει, επίσης, "το μεροκάματο της εξαθλίωσης που αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό", το οποίο στην πράξη σημαίνει "απώλειες για τους μισθούς των εργαζομένων, πολλαπλάσια κέρδη για τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές".

- Ανάλογη καταγγελία εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων στο έτοιμο σκυρόδεμα και στα οικοδομικά υλικά της Κω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ