Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία αύριο στου Κ. ΔΡΑΓΟΥΝΗ

Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη και αντιμέτωποι με τρομοκρατική επίθεση οι εργαζόμενοι. Δυο και τρεις φορές έχουν απολυθεί συνδικαλιστικά στελέχη

Απεργούν αύριο Τετάρτη οι 120 εργαζόμενοι στην εταιρία "Κ. Δραγούνης Εκτυπωτικές Επιχειρήσεις,ενάντια στην αντεργατική και αντισυνδικαλιστική επίθεση του εργοδότη και διεκδικώντας τους μισθούς Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη και το 15νθήμερο Μάρτη που τους οφείλει.

Στόχος του εργοδότη είναι η μείωση του προσωπικού και η κατάργηση των κατακτήσεων των εργαζομένων. Προκειμένου λοιπόν να κάμψει την αντίστασή τους, προχωρά σε τρομοκρατικές απολύσεις συνδικαλιστών. Τρεις φορές ως τώρα έχει απολύσει τον αντιπρόεδρο και δυο φορές τον αναπληρωτή γραμματέα της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων!Απολύσεις που αναγκάστηκε να ανακαλέσει. Στις 21 Δεκέμβρη απέλυσε εκ νέου 10 εργαζόμενους,εξ αυτών δυο μέλη της διοίκησης της Ενωσης και δυο μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής. Παρά το γεγονός πως με δικαστικές αποφάσεις οι απολυμένοι επέστρεψαν στη δουλιά τους, ο Κ. Δραγούνης αρνείται να τους προσφέρει αντικείμενο εργασίας.

Επιπλέον, με το πρόσχημα των οικονομικών δυσκολιών, αρνείται να καταβάλλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα που τους οφείλει, ενώ προβαίνει σε επιλεκτική πληρωμή ορισμένων μόνο εργαζομένων. Παράλληλα έχει προσλάβει στην επιχείρηση τέσσερις ωρομίσθιους και έναν εργαζόμενο με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων: "Ο εργοδότης αφού δεν κατάφερε με τις απολύσεις των συνδικαλιστών να λυγίσει την αντίσταση των συναδέλφων μας, προσπαθεί να τους οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση και να τους αναγκάσει σε παραίτηση". Υπογραμμίζοντας πως "ο αγώνας στου ΔΡΑΓΟΥΝΗ είναι και αγώνας ολόκληρου του κλάδου", καλεί όλους τους λιθογράφους σε έμπρακτη συμπαράσταση. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει στην Ομοσπονδία του κλάδου, το ΕΚΑ και τη ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ