Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΑ, όπως ΓΣΕΕ...

Χέρι βοήθειας από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στην ΠΑΣΚΕ της ΓΣΕΕ για την υπογραφή της Σύμβασης της ντροπής. Καταγγέλλει η ΔΑΣ

Σε στήριξη ουσιαστικά της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της συμφωνίας της ντροπής για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, που καταδικάζει τους εργαζόμενους σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών τους, προχώρησαν οι σύμβουλοι των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ" κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,απορρίπτοντας την πρόταση καταγγελίας της συμφωνίας που κατέθεσε η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία".

Οπως επισημαίνει - σε σχετική ανακοίνωσή της - η ΔΑΣ πρότεινε στη συνεδρίαση της ΕΕ, να καταγγείλει το ΕΚΑ την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για την υπογραφή διετούς Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης που αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και οδηγεί σε συνέχιση της λιτότητας και ουσιαστική μείωση των μισθών και ημερομισθίων. Επίσης, πρότεινε να καλέσει το ΕΚΑ τα σωματεία και τους εργαζόμενους να καταγγείλουν τη Σύμβαση σαν εμπαιγμό σε βάρος τους και να συνεχίσουν αποφασιστικά την πάλη τους για υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων στην επιχείρηση και στον κλάδο. "Η μεν ΠΑΣΚΕ - τονίζει - υποστήριξε με όλες της τις δυνάμεις τη Σύμβαση της ντροπής, οι δε ΔΑΚΕ και ΣΥΝ με διάφορα προσχήματα αρνήθηκαν να προσυπογράψουν την καταγγελία, στηρίζοντας έμμεσα την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και αποδεικνύοντας ότι οι διαφωνίες τους είναι κούφιες αντιπολιτευτικές κορόνες".

Επίσης, η ΔΑΣ διαφώνησε με την τακτική της πλειοψηφίας του ΕΚΑ, να αποφασίζει για κορυφαία ζητήματα, όπως ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, απροετοίμαστα και αιφνιδιαστικά, χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο και προσανατολισμό, επιδιώκοντας έτσι να μετατρέψει την 1η Μάη από μέρα διεκδίκησης και αγώνα σε επετειακή γιορτή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ