Κυριακή 10 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καιρός να πληρώσουν

Ελάχιστα ενδιαφέρει, γιατί και πώς ήρθε στο φως το σκάνδαλο της κυβέρνησης, να χαρίζει τρισεκατομμύρια στον Λάτση και τον Βαρδινογιάννη, παραβιάζοντας ακόμα και τους νόμους που η ίδια έχει ψηφίσει.

Μικρή σημασία έχει αν η αποκάλυψη αυτή έγινε λόγω των αντιθέσεων και του άγριου ανταγωνισμού στους κόλπους της οικονομικής ολιγαρχίας και των διαπλεκομένων συμφερόντων.

Αυτό που μετράει είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν, άλλη μια φορά, την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι τη στιγμή που τους υποβάλλουν σε προγράμματα επαναλαμβανόμενων τετραετιών λιτότητας, την ίδια στιγμή χαρίζουν τρισ. στα "μεγάλα αφεντικά".

Τη στιγμή που οι κυβερνώντες προσποιούνται ότι ψάχνουν δήθεν για 60 δισ. για τους μικροσυνταξιούχους, αφήνουν στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών 450 δισ. από εισφορές. Τη στιγμή που η κυβέρνηση εξωθεί τους αγρότες και τους μικρομεσαίους σε αφανισμό, υπακούοντας στα κελεύσματα των πολυεθνικών, αφήνουν στα ταμεία των ισχυρά οικονομικών 1 τρισ. από το ΦΠΑ.

Ποια άλλη, άραγε, απόδειξη χρειάζεται για να φανεί, ότι την καπιταλιστική κρίση την πληρώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, ενώ η οικονομική ολιγαρχία κερδοσκοπεί και πλουτίζει;

Ποια άλλη, άραγε, απόδειξη χρειάζεται για να αποδειχτεί ότι η κυβέρνηση Σημίτη, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εργάζεται ακούραστα για να διατηρήσει και να διαιωνίσει αυτή την κατάσταση;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ